search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:50
MENU CLOSE

Δήλωση στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ από 10 πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας

17.09.2015 15:08
Δήλωση στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ από 10 πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας - Media

Δέκα προσωπικότητες της Ιταλίας, από ένα ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό φάσμα, δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

 

Δέκα προσωπικότητες της Ιταλίας, από ένα ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό φάσμα, δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

Η επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα «θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει», τονίζουν σε δήλωσή τους, σημειώνοντας ότι « μία ήττα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας».

Το κείμενο υπογράφουν ο Σέρτζιο Κοφεράτι και η Έλι Σλάιν, ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών (S&D) η Ελεονώρα Φορέντσα και ο Κούρτσιο Μαλτέζε (GUE/NGL), ο Νίκι Βέντολα και ο Νικόλα Φρατοϊάνι (Sinistra e Libertà), ο Πάολο Φερέρο (PRC), ο Πίπο Τσιβάτι (Possibile) και οι Λουτσιάνο Γκαλίνο και Μάρκο Ρεβέλι που πρωτοστάτησαν στο κίνημα «L´altra Europa con Tsipras» στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσής τους:

«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες ψηφοφόροι θα κληθούν να κάνουν μια νέα σημαντική επιλογή για το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την υποστήριξή μας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: η επανεκλογή τους θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει. Ήττα τους, αντίθετα, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας.

Τον Ιανουάριο, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και ήταν τότε που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης στροφής.

Σε μια δύσκολη πορεία των διαπραγματεύσεων, η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει αρκετή υποστήριξη από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, παραμένοντας απομονωμένη, υπέστη την τιμωρητική αντίδραση των συντηρητικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ δύσκολη συμφωνία που ο Τσίπρας έπρεπε να αποδεχθεί, προκειμένου να αποφύγει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Σήμερα, μια ήττα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη των συντηρητικών δυνάμεων που έχουν επιβάλει σκληρά μέτρα στον ελληνικό πληθυσμό. Μια νίκη του, όμως, θα ανανεώσει και θα ξαναδώσει δύναμη σε όσους ελπίζουμε και πιστεύουμε στον δύσκολο αγώνα για μια άλλη Ευρώπη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24