search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:10
MENU CLOSE

Ουρές στα ΚΤΕΟ – Τρέχουν για να αποφύγουν τα πρόστιμα

30.09.2015 14:53
Ουρές στα ΚΤΕΟ - Τρέχουν για να αποφύγουν τα πρόστιμα - Media

Ουρές και ταλαιπωρία περιμένει σήμερα -οπότε λήγει η πρώτη προθεσμία- τους οδηγούς που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους.

 

Ουρές και ταλαιπωρία περιμένει σήμερα -οπότε λήγει η πρώτη προθεσμία- τους οδηγούς που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους.

Τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια ΚΤΕΟ, οι κάτοχοι οχημάτων έχουν στηθεί σε ουρές πολλών μέτρων έως και αυτή την ώρα. Η αναμονή φτάνει και τις δυο ώρες στους έχοντες ραντεβού ενώ σε όσα ΚΤΕΟ δέχονται εκτός ραντεβού, η αναμονή μπορεί να υπερβαίνει και τις πέντε ώρες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα έληγε η πρώτη προθεσμία και αφορούσε όσα οχήματα δεν είχαν περάσει τεχνικό έλεγχο, ενώ όφειλαν, έως 30/6/14. Η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/7/14 έως τέλος του ’14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

 

Πρόστιμα

Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (ΙΧ) και δικύκλων προσέρχονται σήμερα και προσέλθουν κανονικά στις δυο άλλες προθεσμίες, γλιτώνουν το 50% του προστίμου καθυστέρησης που πληρώνουν, δηλαδή 33 ευρώ από τα 65 για τα ΙΧ και 20 ευρώ από τα 40 για τους κατόχους δικύκλων.

Όσοι όμως αμελήσουν τις παραπάνω προθεσμίες, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, χάνουν την έκπτωση στο πρόστιμο καθυστέρησης και επιβαρύνονται από 1/1/2016 με επιπρόσθετο πρόστιμο αξίας 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αυτόματα στη ΔΟΥ κάθε ιδιοκτήτη.

Δηλαδή, για έναν έλεγχο ΙΧΕ αξίας 50 ευρώ περίπου, που ο ιδιοκτήτης θα αμελήσει να τον πραγματοποιήσει έως και τις 31 Δεκεμβρίου, τότε θα επιβαρυνθεί από 1/1/16 συνολικά περίπου με 270 ευρώ (κόστος ελέγχου, πρόστιμο καθυστέρησης και επιπρόσθετο πρόστιμο). Ωστόσο σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία, θα του επιβληθεί και πρόστιμο των 400 ευρώ για παράβαση.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κ. Βήκα, «μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί μόνο το 30% των εμπρόθεσμων οχημάτων που έπρεπε να ελεγχθεί έως και σήμερα» και ο αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, υπολογίζεται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περίπου 1 εκατ. δίκυκλα.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα ελέγχονται στα ΚΤΕΟ με τη συμπλήρωση 4 ετών από την πρώτη κυκλοφορία τους ως καινούργια. Έκτοτε ο έλεγχός τους επαναλαμβάνεται περιοδικά κάθε 2 έτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07