search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Οι Βρετανοί κατηγορούν τους Ρώσους πως χτυπούν αμάχους-«Μόνο το 5% των βομβαρδισμών έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος»

03.10.2015 06:20
Θύελλα στο Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση - Media

«Μόλις το 5% των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στο συριακό έδαφος έχει στόχο το ΙΚ», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φάλον.

 

 

Μόλις η μια στις 20 επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία στοχοθετεί τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέγραψαν ότι το 5% των ρωσικών πληγμάτων είχαν στόχο τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ενώ η πλειονότητα των επιδρομών στην πραγματικότητα είχε αποτέλεσμα να «σκοτωθούν άμαχοι» ή στοχοθέτησε μέλη θεωρούμενων ως «μετριοπαθών» οργανώσεων της αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται εναντίον του Άσαντ, τόνισε ο Φάλον σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Sun.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η ρωσική επέμβαση «περιπλέκει» περαιτέρω την κατάσταση.

«Αναλύουμε πού γίνονται τα πλήγματα κάθε πρωί», είπε ο Φάλον. «Η μεγάλη πλειονότητά τους δεν έχει διόλου στόχο το ΙΚ».

«Τα στοιχεία μας καταδεικνύουν ότι ρίπτονται μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τομείς όπου συχνάζουν άμαχοι, σκοτώνοντας αμάχους, και ότι ρίπτονται βόμβες εναντίον των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που πολεμούν τον Άσαντ», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Η Ρωσία «παρέχει υποστήριξη στον Άσαντ και διαιωνίζει τα δεινά» του άμαχου πληθυσμού, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας εξάλλου επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επέκταση της εντολής για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του ΙΚ, χαρακτηρίζοντας «ηθικά εσφαλμένο» να μην συμμετέχει η βρετανική Πολεμική Αεροπορία στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία. Μέχρι σήμερα, η Βρετανία συμμετέχει μόνο στους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του ΙΚ στο Ιράκ.

Για τον Μάικλ Φάλον, τα πλήγματα εναντίον του ΙΚ επιτρέπουν την προληπτική αντιμετώπιση της απειλής να διαπραχθούν επιθέσεις στο έδαφος της Βρετανίας και «δεν μπορούμε να το αφήνουμε αυτό στη γαλλική, την αυστραλιανή και την αμερικανική [Πολεμική] Αεροπορία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρινε χθες, τρίτη ημέρα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, ότι η τρέχουσα προσέγγιση της Μόσχας, η οποία αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ «τρομοκράτες» συλλήβδην, είναι συνώνυμη της «εγγυημένης καταστροφής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:26