search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:49
MENU CLOSE

Στην Αθήνα το «εργοστάσιο σοκολάτας» με μία προτροπή: Αγγίζετε και δοκιμάζετε

06.10.2015 09:17
Στην Αθήνα το «εργοστάσιο σοκολάτας» με μία προτροπή: Αγγίζετε και δοκιμάζετε - Media

Καταρράκτες σοκολάτας, βουνά από fudge, γιγαντιαίες τρούφες, ποτάμια καραμέλας και ίσως και μια συνάντηση με τον Γουίλι Γουόνκα. Αυτή είναι μόνο μια μικρή, ελάχιστη γεύση για το τι περιμένει τους περιηγητές των δρόμων του κακάο , της Ζούγκλας του Αμαζονίου και τους επισκέπτες του ναού των Αζτέκων στο «Εργοστάσιο και Μουσείο σοκολάτας». Η προτροπή είναι μία : αγγίζετε και δοκιμάζετε.

 

Καταρράκτες σοκολάτας, βουνά από fudge, γιγαντιαίες τρούφες, ποτάμια καραμέλας και ίσως και μια συνάντηση με τον Γουίλι Γουόνκα. Αυτή είναι μόνο μια μικρή, ελάχιστη γεύση για το τι περιμένει τους περιηγητές των δρόμων του κακάο , της Ζούγκλας του Αμαζονίου και τους επισκέπτες του ναού των Αζτέκων στο «Εργοστάσιο και Μουσείο σοκολάτας». Η προτροπή είναι μία : αγγίζετε και δοκιμάζετε.

Το πιο λαχταριστό θεματικό πάρκο της Ελλάδας έρχεται το Νοέμβριο στην Αθήνα. Η δημιουργική και καλλιτεχνική ομάδα της Helexpo αυτήν τη στιγμή προετοιμάζει όλες τις εντυπωσιακές θεματικές κατασκευές του παραμυθένιου «Εργοστάσιου και Μουσείου Σοκολάτας». Διαδραστικό και πρωτότυπο το θεματικό πάρκο απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας και θα λειτουργήσει στο εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO από 7 Νοε. 2015 έως 21 Φεβ 2016. Θα είναι εδώ και την περίοδο των Χριστουγέννων! Οι διοργανωτές του υπόσχονται ότι αυτό το ταξίδι στον σοκολατένιο όνειρο συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση και δίνουν όλες τις απαντήσεις σε όποιον αναρωτηθεί: Γιατί να έρθω στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας;

Γιατί:

Στο Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας μαθαίνετε τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπετε αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων. Στον Ναό των Αζτέκων μαθαίνετε για τους Ινδιάνους, τον πολιτισμό τους, τους θρύλους και τις απίθανες ιστορίες του κακάο. Στη Ζούγκλα του Αμαζονίου, μια μοναδική βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, σε μια μικρή αλλά πραγματική ζούγκλα όπου με συνθήκες προσομοίωσης νιώθετε τη ζέστη και την αποπνικτική υγρασία. Στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα παρακολουθείτε την πορεία τού κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη, με αφηγητή τον αγαπημένο ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση. Στο Εργαστήρι Σοκολάτας συμμετέχετε στα στάδια παραγωγής (με ένα απίθανο διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά) και συσκευασίας τής σοκολάτας και… φυσικά, δοκιμάζετε! Στο Εργαστήρι Μπισκότου βλέπετε τη διαδικασία παραγωγής τού μπισκότου και σε ένα νέο, μαγικό εργαστήρι, ετοιμάζετε το δικό σας γευστικό δωράκι! Στο Εργαστήρι Γάλακτος φωτογραφίζεστε στο παραμυθένιο σκηνικό της μικρής φάρμας. Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστάσιου, με τη βοήθεια ενός «μαγικού» επιστήμονα μαθαίνετε τι να προσέχετε ως καταναλωτές και παρακολουθείτε ένα εντυπωσιακό «σοκολατένιο» πείραμα. Με τη Μηχανή τού Χρόνου, μεταφέρεστε στα μέρη και στις εποχές που ταξίδεψε και η σοκολάτα μέσα από έναν δαιδαλώδη, παιχνιδιάρικο Λαβύρινθο.

Στον χώρο με το «μεγάλο μυστικό» συναντάτε τον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας της Ευρώπης με 1200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας να ρέουν μπροστά στα μάτια σας! Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης μαθαίνετε με τρόπο διασκεδαστικό για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και την υγεία του στόματος. Στη Chocko Αrt, σε έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης θαυμάζετε από κοντά γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα. Στο Εργαστήρι Καραμέλας βλέπετε πώς γίνεται η παραγωγή της χειροποίητης καραμέλας με απαραίτητη τη …δοκιμή «φρέσκιας» καραμέλας! Στο τέλος αυτού του ταξιδιού σάς περιμένει η Γαλλίδα γευσιγνώστρια Κατρίν σε ένα μίνι show γευσιγνωσίας με εξαιρετικά σοκολατάκια και τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο. Δοκιμάζετε, μαντεύετε τα υλικά και βραβεύεστε ως «Ειδικός Σοκολατογευσιγνώστης» (μόνο για ενήλικες).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:48