search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Έρχεται ο νόμος για τα κανάλια

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1885
08-10-2015
08.10.2015 15:40
kanalia-1.jpg

Γενικευμένη ρήξη ή συνθηκολόγηση καναλιών – κυβέρνησης;

 

Γενικευμένη ρήξη ή συνθηκολόγηση καναλιών – κυβέρνησης;

Η ώρα της τελικής αναμέτρησης φτάνει, όπως όλα δείχνουν, μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών, με τον Νίκο Παππά να επιβεβαιώνει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ότι το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας στο Κόκκινο, όπου τόνισε για ακόμη μία φορά πως το σχέδιο νόμου θα φτάσει στη Βουλή αμέσως μετά το πέρας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ καναλαρχών και Παππά παραμένει ανοιχτός, αλλά πλέον η πλευρά της κυβέρνησης, έχοντας και τον αέρα του νικητή των τελευταίων εκλογών, έχει το πάνω χέρι. Ίσως μία κίνηση «καλής θέλησης» προς τα ΜΜΕ να είναι και οι (πιο μετριοπαθείς από το συνηθισμένο) δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος επισήμανε πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στα ΜΜΕ βιαίως και χωρίς διάλογο.
 
Οι μιντιάρχες από την πλευρά τους κρατούν στάση αναμονής, με τους περισσότερους να έχουν κάνει ήδη τις πρώτες τους κινήσεις (περικοπές μισθών, απολύσεις κ.λπ.), μπας και προλάβουν να σώσουν ό,τι μπορούν. Η κατάσταση πάντως δεν φαίνεται να είναι με το μέρος τους καθώς η μεγάλη μείωση που υπάρχει στα έσοδα από τις διαφημίσεις τούς αφήνει μετέωρους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ζημίες που έχουν εμφανίσει οι έξι σταθμοί της ιδιωτικής τηλεόρασης έχουν φτάσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2014. Ήρθαν και οι τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψαν τις προσφυγές Mega και Star σχετικά με την απόδοση του τέλους χρήσης συχνοτήτων για τα έτη 1995, 1996, 1997, 1998 και 2000 και… «έδεσε το γλυκό». 
 
Το μόνο που βρίσκεται στη μέση για να ξεκινήσει η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών (εκτός από την ψήφιση του νόμου) είναι το θέμα με το ημιτελές Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ακόμα και σε αυτήν την «καυτή πατάτα» φαίνεται πως η λύση είναι καθοδόν, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Παππάς έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου ΕΣΡ και στο πώς θα βρεθεί λύση με τις κενές θέσεις. Αναμένουμε γρήγορα εξελίξεις…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57