search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:21
MENU CLOSE

Ασύλληπτη τραγωδία σε εξέλιξη – Τουλάχιστον 39 νεκροί στο Αιγαίο τις τρεις τελευταίες μέρες

30.10.2015 09:55
Ασύλληπτη τραγωδία σε εξέλιξη - Τουλάχιστον 39 νεκροί στο Αιγαίο τις τρεις τελευταίες μέρες - Media

Το επικίνδυνο είναι να συνηθίσεις στην ιδέα του θανάτου… Δεν χωρά ανθρώπου νους το δράμα που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου. 

 

Το επικίνδυνο είναι να συνηθίσεις στην ιδέα του θανάτου… Δεν χωρά ανθρώπου νους το δράμα που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου. 

Δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες, παιδιά και βρέφη χάνονται στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Θύματα ενός  ακατανόητου εμφύλιου πολέμου, της προκλητικής αδιαφορίας όλου του υπόλοιπου κόσμου, των  πολιτικών σκοπιμοτήτων  της Τουρκικής Κυβέρνησης, που φιλοξενεί στα εδάφη της περισσότερους από 2 εκατομμύρια  διωγμένους από τις πατρίδες τους, επιτρέποντας  στους δουλεμπόρους να δρουν ανενόχλητοι στέλνοντας  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο, πλουτίζοντας οι ίδιοι με εκατομμύρια δολάρια . 

Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι. Οι περισσότεροι βρέφη και μικρά παιδιά. Τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και της FRONTEX τις 72 τελευταίες ώρες έχουν διασώσει 14440 πρόσφυγες, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Την ώρα που η θάλασσα δεν σταματά να ξεβράζει σωρούς ανδρών, γυναικών, παιδιών και βρεφών, που μπροστά στις βόμβες  που καταστρέφουν τα σπίτια τους και τα φουρτουνιασμένα κύματα, επιλέγουν την άγνωστη σε αυτούς θάλασσα. 

Δύο νέα ναυάγια, στην Κάλυμνο και τη Ρόδο, στοίχησαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους. 

Λίγο πριν από τις 11  χθες το βράδυ στρατιωτικό φυλάκιο εντόπισε ακυβέρνητο σκάφος με εκατοντάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση του λιμενικού με σκάφη και ελικόπτερο super puma για τη διάσωση τους. 

Οι λιμενικοί περισυνέλλεξαν 138 πρόσφυγες, ενώ εντοπίστηκαν 19 σοροί , 2 ανδρών, 6 γυναικών, 8 παιδιών και 3 βρεφών.

Τα ξημερώματα στη Ρόδο, σε νέο ναυάγιο δουλεμπορικού, διασώθηκαν 6 άνθρωποι και ανασύρθηκαν οι σωροί μιας γυναίκας, ενός παιδιού και ενός βρέφους.

Επίσης, στο Αγαθονήσι ψαράδες εντόπισαν τη σωρό ενός βρέφους που αγνοείτο από τις 28 Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία της Λέσβου, που σημειώθηκε τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου, με 276 διασωθέντες και  38 αγνοούμενους, ανέβηκε πλέον στους 16 . Το πρωί εντοπίστηκαν οι σωροί πέντε εκ των 38 αγνοουμένων, εκ των οποίων  δυο γυναίκες,  ένα κορίτσι και  δύο βρέφη.

Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των αφίξεων  στα ελληνικά νησιά έχουν ξεπεράσει πλέον τους 570.000 πρόσφυγες, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός αυτών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους ή εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:21