search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:54
MENU CLOSE

Φίλια πυρά εναντίον δημοσίου αισθήματος…

06.11.2015 09:55
Ν. Φίλης: Κουρελιάζουν το Σύνταγμα - Στο ΤΕΕ οι απόφοιτοι τριετών κολεγίων - Media

Η άστοχη δήλωση του Φίλη, ο οποίος γίνεται επικίνδυνος κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, δημιούργησε εκ του μηδενός το χάος το οποίο ζούμε τις τελευταίες ημέρες και έγινε αιτία για την δυναμική επανεμφάνιση των Ναζί στην πλατεία Συντάγματος.

 

Η άστοχη δήλωση του Φίλη, ο οποίος γίνεται επικίνδυνος κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, δημιούργησε εκ του μηδενός το χάος το οποίο ζούμε τις τελευταίες ημέρες και έγινε αιτία για την δυναμική επανεμφάνιση των Ναζί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κύριος Φίλης ενώ δεν κάνει τίποτα απολύτως -και κατά μια έννοια πράττει σοφά- μιλά όπως τρώει: πολύ! Το σίγουρο πλέον μετά την εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κοινωνία δεν φτιάχνεται με τα λόγια, πολύ δε περισσότερο με ανοησίες. Και ο κ. Φίλης τις εκστομίζει πολυβολώντας μας  δίχως λόγο κι αφορμή. Για παράδειγμα, οι πρόσφατες επώδυνα προκλητικές δηλώσεις του γύρω από το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν εκπορεύονταν καν από μια δική του αρμοδιότητα – ευθύνη… Δεν είχε κανέναν λόγο να τις κάνει, μιας και αυτό ήταν θέμα του Υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, δίχως ίχνος αυτοσυνειδησίας ανέλαβε να ξελασπώσει την λασπωμένη μέχρι τα μπούνια κυβέρνηση των αγρίων μνημονίων, της ασύδοτης και πρωτοφανούς φοροληστρικής πολιτικής, μια κυβέρνηση που σαρώνει μισθούς, συντάξεις και  στοιχειώδη δικαιώματα, συντρίβοντας  την μεσαία τάξη και εκτελώντας τις αδύναμες κοινωνικά λαϊκές ομάδες. Ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με την Μέρκελ και το ευρωπαϊκό κονκλάβιο δίχως να ανοίξει μύτη. Με δυο λόγια, κάνει την βρώμικη δουλειά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ενδεδειγμένη μέθοδος είναι η σιωπή. Αρετή που δεν διαθέτει ο Υπουργός Παιδείας – όπως και καμιάν άλλη από τις γνωστές και καταγεγραμμένες…

Αντί της σιωπής, ο κ. Φίλης με την αυτοπεποίθηση που χαρίζουν στους ευλαβείς πιστούς  τα δόγματα, κάνει δηλώσεις προκλητικές εναντίον του δημοσίου αισθήματος. Ωστόσο, ο πιονέρος της Επανάστασης Νικόλαος Φίλης θα έπρεπε στοιχειωδώς να γνωρίζει ότι ως υπουργός φέρει το βάρος του θεσμού κι όχι των κιλών του.

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Φίλης έχει κάποια ειδική  επιστημονική ιστορική συγκρότηση. Επίσης, δεν είναι δείγμα σοβαρότητας να προσπαθούμε στα καλά του καθουμένου  να αποφανθούμε σα να βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός γιγαντιαίου επιστημονικού συνεδρίου -δίχως να είμαστε  καν επιστήμονες-  πάνω στην απολύτως σχολαστική διαφορά  μεταξύ εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Η αίσθηση που προκαλούν σε έναν λαό συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, καλό είναι να μην θίγονται κυρίως από θεσμικούς παράγοντες. Αλήθεια, αυτό το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς – που κατάντησε αμέσως ανέκδοτο – θα λειτουργήσει επί τέλους για να δούμε και καμιά παραίτηση; Τόσο πολύ πια είναι  διψασμένοι για εξουσία και προβολή; Πώς προέκυψε τόση φτήνια μέσα από τόσες μεγαλοστομίες  δεκαετιών;…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52