search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53
MENU CLOSE

Το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη αποδόθηκε στον Δούκα της Βαυαρίας

24.11.2015 16:12
Υποχώρηση Ιερώνυμου για τα Θεοφάνεια: Θα τηρήσουμε τα μέτρα - Εντός των ναών ο Αγιασμός των υδάτων - Media

Με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, παρασημοφόρησε χθες τον Δούκα της Βαυαρίας Φραγκίσκο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε πανηγυρική εκδήλωση στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου.

 

 

 

Με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, παρασημοφόρησε χθες τον Δούκα της Βαυαρίας Φραγκίσκο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε πανηγυρική εκδήλωση στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.

Προ διετίας, όταν ο Δούκας της Βαυαρίας γιόρτασε τα 80 γενέθλιά του, παρακάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων να καταθέσουν χρήματα για τη σίτιση άπορων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διατέθηκε για το πρόγραμμα «τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα» της «Αποστολής»».

Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν οι μητροπολίτες Γερμανίας Αυγουστίνος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, ο γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Σεβαστιανός Ανδρεάδης, καθώς επίσης κι άλλα μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Την ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η γενική πρόξενος στο Μόναχο, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των Εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου Μονάχου, πρόξενοι άλλων χωρών κι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας στο Μόναχο.

Μία ημέρα νωρίτερα, από το βήμα του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε ότι «θέλουμε την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μία Ευρώπη αρχών, αξιών και αλληλεγγύης και όχι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα».

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία, επισκέφθηκε το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53