26/09/2020 02:03:20

Το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη αποδόθηκε στον Δούκα της Βαυαρίας

Το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη αποδόθηκε στον Δούκα της Βαυαρίας  - Media

 

Με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, παρασημοφόρησε χθες τον Δούκα της Βαυαρίας Φραγκίσκο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε πανηγυρική εκδήλωση στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.

Προ διετίας, όταν ο Δούκας της Βαυαρίας γιόρτασε τα 80 γενέθλιά του, παρακάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων να καταθέσουν χρήματα για τη σίτιση άπορων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διατέθηκε για το πρόγραμμα «τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα» της «Αποστολής»».

Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν οι μητροπολίτες Γερμανίας Αυγουστίνος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, ο γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Σεβαστιανός Ανδρεάδης, καθώς επίσης κι άλλα μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Την ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η γενική πρόξενος στο Μόναχο, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των Εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου Μονάχου, πρόξενοι άλλων χωρών κι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας στο Μόναχο.

Μία ημέρα νωρίτερα, από το βήμα του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε ότι «θέλουμε την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης - μία Ευρώπη αρχών, αξιών και αλληλεγγύης και όχι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα».

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία, επισκέφθηκε το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.