search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:47
MENU CLOSE

Σούπα το ματσάκι…

08.12.2015 06:37
Σούπα το ματσάκι… - Media

Το γεγονός  ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίζει μόνος του μπάλα χωρίς πολιτικό αντίπαλο στο ελληνικό… τοπικό πρωτάθλημα  δε σημαίνει ότι μπορεί να «γυρίσει»  ένα ήδη χαμένο ματς.

 

Το γεγονός  ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίζει μόνος του μπάλα χωρίς πολιτικό αντίπαλο στο ελληνικό… τοπικό πρωτάθλημα  δε σημαίνει ότι μπορεί να «γυρίσει»  ένα ήδη χαμένο ματς. Και το ματσάκι χάθηκε όπως ρητά και με κάθε λεπτομέρεια  αναγράφεται στο «φύλο αγώνος» – το Τρίτο μνημόνιο—που αποδέχτηκε , μαζί με τους «συμπαίκτες» του της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ, τον περασμένο Αύγουστο. Όλα τα υπόλοιπα όπως η   συνέντευξη που έδωσε  στην ΕΡΤ είναι ντρίπλες γύρω από τον εαυτό του…

Χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο στο εσωτερικό- για την ακρίβεια με ενοχικούς αντιπάλους καθώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ  έχουν συνυπογράψει όλα όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υλοποιούν, ο κ. Τσίπρας θαμπώνει ακόμα το κοινό με τους περίτεχνους ελιγμούς του.  Καλές οι ντρίπλες, δε λέμε, ωστόσο,  από ένα παιχνίδι αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και τα γκολ. Ήδη μετράμε πολλά (γκολ) σε βάρος μας  και έχουμε να μετρήσουμε ακόμη περισσότερα.  Τα σημαντικότερα που έχουμε να «εισπράξουμε» μέσα στο επόμενο μόλις δεκαήμερο είναι:

  • Η δημιουργία του υπέρ ταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας 
  • Η θωράκιση της ανεξαρτησίας (από την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ας σταθούμε για  λίγο σ’ αυτές τις υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των δανειστών με το τρίτο μνημόνιο και  από τις οποίες μας αποσπά ίσως την προσοχή το περίτεχνο παιχνίδι- οι ντρίπλες- του πρωθυπουργού.

Το Ταμείο και η Γενική Γραμματεία Εσόδων – αποτελούν τους μηχανισμούς είσπραξης του ελληνικού κράτους. Ε λοιπόν, αυτοί οι μηχανισμοί καθίστανται ανεξάρτητοι από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης-  αυτής και των επόμενων. Τα έσοδα του ελληνικού κράτους, λοιπόν, είναι συμφωνημένο να παραδοθούν προς διαχείριση σε ανεξάρτητες «ανώνυμες εταιρείες» με Διευθύνοντες Συμβούλους και Διοικητικά Συμβούλια που ορίζονται – για να μην τα πολυλογούμε- από τους Δανειστές.

Αν, λοιπόν, αυτά τα δύο από τα δεκατρία επερχόμενα «προαπαιτούμενα» δεν είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι δεν έχουμε απλώς χάσει το ματς αλλά μας έχουν πάρει και τα σώβρακα θα πρέπει να περιμένει μέχρι την αρχή του επόμενου χρόνου για να δει και να νιώσει:

  • Το ασφαλιστικό
  • Τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» στο εργασιακό
  • Το νέο φορολογικό

Υστερόγραφο 1:  Σε μια χώρα που οι πρωθυπουργοί της – οι προηγούμενοι και ο σημερινός- το παίζουν στο εσωτερικό μεγάλοι παίκτες ενώ στο εξωτερικό τα μεγάλα παιχνίδια τα βλέπουν αμίλητοι μόνο απ’ τον πάγκο των αναπληρωματικών έρχεται κάποια στιγμή που η FRONTEX  εγκαθίσταται στην Ειδομένη.  Όχι για να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών και προσφύγων. Αλλά για να εμποδίσει την έξοδο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32