search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:32
MENU CLOSE

Hθοποιοί, δικηγόροι και γιατροί βρεθήκαν με καταθέσεις μετά την έφοδο στην UBS

16.12.2015 13:56
Hθοποιοί, δικηγόροι και γιατροί βρεθήκαν με καταθέσεις μετά την έφοδο στην UBS - Media

Εκατοντάδες ΑΦΜ ταυτοποιήθηκαν με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ μετά την διήμερη έφοδο στην UBS την περασμένη βδομάδα για τη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας.

 

Εκατοντάδες ΑΦΜ ταυτοποιήθηκαν με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ μετά την διήμερη έφοδο στην UBS την περασμένη βδομάδα για τη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας.

Μιλάμε μέχρι στιγμής για δυο  γνωστούς ηθοποιούς με καταθέσεις από περίπου 1,5 εκατ. έκαστος (μια γυναίκα και ένας άνδρας με κυρίως τηλεοπτική καριέρα), αρκετοί δικηγόροι και γιατροί με υψηλά ποσά και επιχειρηματίες (ένας από αυτούς με καταθέσεις 12 εκατ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα της εφόδου, κρίνονται εντυπωσιακά και ιδιαιτέρως αξιοποιήσιμα, αφού ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες στους λογαριασμούς των οποίων διατηρούνταν ποσά που ξεκινούν από το 1,5 εκατομμύριο και αγγίζουν ακόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί πως η λίστα Μπόργιανς (περιέχει 10.588 κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών στην ελβετική μητρική UBS, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008), έφτασε στη χώρα μας ύστερα από τη δωρεάν παραχώρησή της πριν από λίγες εβδομάδες από το γερμανικό κρατίδιο της Βεστφαλίας-Ρηνανίας.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε στη Βουλή ότι «Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Απαντώντας, στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται και πως αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

«Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:31