search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Τα 3 σοβαρά και επικίνδυνα λάθη που κάνουμε όταν ψήνουμε κρέας

29.12.2015 08:54
Κυρίτσης κατά Τσίπρα για τα συγχαρητήρια στην Παπαχρήστου –

Ένας από τους αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος των Ελλήνων και ομολογουμένως από τους πιο νόστιμους, είναι το ψήσιμο στα κάρβουνα.

 

Ένας από τους αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος των Ελλήνων και ομολογουμένως από τους πιο νόστιμους, είναι το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Ωστόσο σύμφωνα με μελέτη του φορέα ελέγχου τροφίμων της Βρετανίας (FSA) διαπιστώθηκε ότι το 20% των συμμετεχόντων αρρώστησε μετά από ύπαιθρο ψήσιμο, λόγω σοβαρών λαθών στη υγιεινή και στους κανόνες ασφαλείας.

Έτσι λοιπόν η FSA εξέδωσε οδηγίες για το σωστό ψήσιμο του κρέατος ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του καναλωτή:

– Για να είναι ψημένο το εσωτερικό του, θα πρέπει να είναι λευκό εσωτερικά και δεν πρέπει να έχει χυμούς.

– Το ωμό κρέας και το ψημένο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά πιάτα και να μην έρχονται σε επαφή με τα ίδια μαχαιροπίρουνα.

– Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να πλένεται διότι διασπείρει μικρόβια.

Σύμφωνα με την FSA, η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο, που συνηθίζεται από την κατανάλωση ωμού κρέατος, προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31