search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:39
MENU CLOSE

Ποια διάσημη δημοσιογράφος αποκαλύπτει την περούκα της ύστερα από τη χημειοθεραπεία που υποβλήθηκε;

04.01.2016 16:57
Ποια διάσημη δημοσιογράφος αποκαλύπτει την περούκα της ύστερα από τη χημειοθεραπεία που υποβλήθηκε;  - Media

Η γενναία δημοσιογράφος δεν μάσησε τα λόγια της και μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο

 

 

Η γενναία δημοσιογράφος δεν μάσησε τα λόγια της και μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο

Η Βικτώρια Ντέρμισάιρ, είναι 47 ετών. Είναι γνωστή και καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Αγγλικού κολοσσού BBC.

Πριν από λίγους μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες και παράλληλα οι γιατροί της αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε μαστεκτομή.

Η Βικτώρια όσο έκανε χημειοθεραπείες και παρά τις παρενέργειες, δεν έλειψε από τη δουλειά της. Ήταν πάντα εκεί στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Ακόμη και όταν άρχισε να χάνει τα μαλλιά της δεν το έβαλε κάτω. Δεν ζήτησε άδεια. Αγόρασε μια περούκα στο σχήμα και το χρώμα των φυσικών μαλλιών της και συνέχισε να εργάζεται.

Κανείς, ούτε οι τηλεθεατές, αλλά ούτε και οι συνάδελφοι της κατάλαβαν το παραμικρό. Μόνο οι πολύ στενοί της συνεργάτες, γνώριζαν, που την έβλεπαν τα μεσημέρια μετά τη χημειοθεραπεία να πηγαίνει στη δουλειά και να κλείνεται για ώρα στο γραφείο της μέχρι να συνέλθει.  

Στις αρχές του Δεκέμβρη μπήκε στο χειρουργείο για μαστεκτομή. Μόλις βγήκε και στάθηκε στα πόδια της, εμφανίσθηκε στις κάμερες και με περίσσια γενναιότητα μίλησε για τον καρκίνο και απευθύνθηκε κυρίως στις γυναίκες. Με μια κίνηση ακόμη γενναιότερη, έφερε το χέρι της στο κεφάλι της και τράβηξε την περούκα.

«Έζησα τη φρίκη» είπε «αλλά τώρα πολεμάω και νιώθω άνετη και δυνατή». Και η Βικτώρια συνέχισε: «Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της χημειοθεραπείας, άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου. Σήμερα έχω χάσει το 50%, αλλά δεν το βάζω κάτω.»

Η Βικτώρια με δική της πρωτοβουλία άρχισε να γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τον καρκίνο του μαστού που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες. Πρωταγωνίστρια ήταν η ίδια. Με μια κάμερα, κατέγραψε όλες τις προσωπικές της στιγμές στο νοσοκομείο, από τις χημειοθεραπείες μέχρι και τη μαστεκτομή.

«Θέλω να πω πως ένας στους τρεις ανθρώπους θα προσβληθεί από καρκίνο. Καλό είναι όλοι να ξέρουμε πως θα το διαχειριστούμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο καρκίνος δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο που μας τρομάζει. Ο καρκίνος μπορεί να καταπολεμηθεί» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:38