search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Η πριγκίπισσα του Μονακό γοήτευσε τον Πάπα – Γιατί ήταν σημαντικό το λευκό σύνολό της (Photos)

19.01.2016 07:44
Η πριγκίπισσα του Μονακό γοήτευσε τον Πάπα - Γιατί ήταν σημαντικό το λευκό σύνολό της (Photos) - Media

Τον Πάπα Φραγκίσκο μάγεψε η πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλίν, όταν τον συνάντησε μαζί με το σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο.

 

Τον Πάπα Φραγκίσκο μάγεψε η πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλίν, όταν τον συνάντησε μαζί με το σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο.

Η πριγκίπισσα φορούσε λευκό παλτό και φόρεμα κι αυτό είναι προνόμιο που διαθέτουν οι καθολικές βασίλισσες και πριγκίπισσες, το οποίο στα γαλλικά ονομάζεται «le privilége du blanc». Μόνο επτά γυναίκες στον κόσμο έχουν αυτό το προνόμιο, καθώς το πρωτόκολλο στο Βατικανό απαιτεί οι κυρίες να φορούν μακριά μαύρα φορέματα, με ψηλό λαιμό και μακριά μανίκια και ένα μαύρο μαντίλι στα μαλλιά τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που μπορούν να φορέσουν λευκά είναι η πριγκίπισσα του Μονακό, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, η μεγάλη δούκισσα Μαρία Τερέσα του Λουξεμβούργου, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, η βασίλισσα Λετίτσια της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Μαρίνα της Νάπολι.

Το Associated Press ανέφερε ότι ο Πάπας γοητεύτηκε από την προσωπικότητα της πριγκίπισσας, η οποία γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε και είναι πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης.

Ο Ποντίφικας χαμογέλασε όταν η Σαρλίν γονάτισε μπροστά του και ασπάστηκε το δεξί του χέρι. Το πριγκιπικό ζεύγος δεν είχε φέρει μαζί του τα παιδιά του, τα 13ων μηνών δίδυμα, ωστόσο ο Πάπας διαβεβαίωσε ότι «Θα προσευχηθώ ιδιαίτερα για τα παιδιά σας».

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Αλβέρτος χάρισε στον Πάπα ένα καλάθι με φρούτα και λαχανικά και ένα τυρί, καθώς διαθέτει μια φάρμα. Στη συνέχεια, του έδωσε μια ειδική έκδοση της παπικής εγκυκλίου, η οποία έχει τυπωθεί στο Μονακό και επισημαίνει ότι υποχρέωση των ανθρώπων είναι να σώσουν το περιβάλλον.

«Το γνωρίζετε» είπε αστειευόμενος ο πρίγκιπας και ο Πάπας απάντησε στην ίδια διάθεση «Νομίζω ότι το έχω διαβάσει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:20