search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Ισραήλ: «Μεταξύ ISIS και Ιράν προτιμούμε το ISIS»

20.01.2016 14:08
Ισραήλ: «Μεταξύ ISIS και Ιράν προτιμούμε το ISIS» - Media

Αν σε μια ανοικτή διένεξη στη Μέση Ανατολή καλούμασταν να διαλέξουμε μεταξύ του Ιράν και του Ισλαμικού Κράτους «θα διαλέγαμε το Ισλαμικό Κράτος».

Αν σε μια ανοικτή διένεξη στη Μέση Ανατολή καλούμασταν να διαλέξουμε μεταξύ του Ιράν και του Ισλαμικού Κράτους «θα διαλέγαμε το Ισλαμικό Κράτος».

Σε αυτή την ανατριχιαστική τοποθέτηση προχώρησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Εθνικών Σπουδών Ασφάλειας του Ισραήλ (INSS), στο Τελ Αβίβ, ο Μος Γιααλόν υποστήριξε ότι το ISIS εν τέλει θα γνώριζε την ήττα σε μια ενδεχόμενη σύρραξη, σε αντίθεση με το Ιράν που διεκδικεί να αναδειχθεί σε ηγεμονική περιφερειακή δύναμη.

«Το Ιράν έχει ένα καθεστώς που αποσκοπεί στο να αναδειχθεί ως μια ηγεμονική περιφερειακή δύναμη. Η Χεζμπολάχ αποτελεί το «μακρύ χέρι» του Ιράν, που έχει τη δυνατότητα να κηρύξει πόλεμο. Το Ιράν διαθέτει ακόμα τρομοκρατικές ομάδες σε όλες της ηπείρους, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, καθώς και τη Βόρεια και Νότια Αμερική», υποστήριξε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, προσπαθώντας με αυτό το επιχείρημα να πείσει ότι το Ιράν – που βρίσκεται σε πορεία προσέγγισης με τη Δύση – αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την περιφερειακή ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24