search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:46
MENU CLOSE

Βάζουν «χέρι» έως και 17% σε παλιές και νέες συντάξεις

22.01.2016 08:54
Βάζουν «χέρι» έως και 17% σε παλιές και νέες συντάξεις - Media

Τσεκούρι έως και 17% ζητούν οι εταίροι μας σε νέες και υπάρχουσες συντάξεις με το καλημέρα στην πρώτη τους επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης μετά τον πάγο που είχαν βάλει στην  Κυβέρνηση.

Τσεκούρι έως και 17% ζητούν οι εταίροι μας σε νέες και υπάρχουσες συντάξεις με το καλημέρα στην πρώτη τους επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης μετά τον πάγο που είχαν βάλει στην  Κυβέρνηση.

Αμφισβήτησαν ευθέως την διαδικασία επαναϋπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων και τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς, διότι λένε πρέπει να επιτευχθεί εξοικονόμηση της συνταξιοδοτικής δαπάνη όπως έχει συμφωνηθεί.

Θέλουν να επιβάλλουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης να γίνουν άμεσα, δηλαδή αμέσως μετά την θέσπιση του νέου Ασφαλιστικού, ακόμα και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και όχι μόνο σε εκείνες που θα καταβληθούν μετά την 1.1.2016.

Τα κλιμάκια διατύπωσαν ενστάσεις για τα ποσοστά αναπλήρωσης τα οποία χαρακτήρισαν υψηλά. Σύμφωνα με τα μοντέλα που παρουσίασε το υπουργείο, οι νέες συντάξεις αντιστοιχούν στο 65%-67% του συντάξιμου μισθού ενώ οι δανειστές δεν αποδέχονται να υπερβαίνουν το 50%-55% (εθνική +αναλογική σύνταξη). Προτείνουν, δηλαδή, επιπλέον κούρεμα 10%-17% στις νέες συντάξεις.

Με λίγα λόγια ζητούν δραστικές μειώσεις και στις σημερινές κύριες συντάξεις από φέτος, αποτελειώνοντας όλες τις «κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης. Ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει να εμμένει ακόμη στις θέσεις σε ότι έχει να κάνει στην προστασία των κύριων συντάξεων, αν όμως οι θεσμοί δε δεχτούν τελικά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα στον κλάδο επικούρησης, δε θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων άνω των 170 ευρώ.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συλλέξουν τα πρόσθετα στοιχεία που έχουν ζητήσει οι δανειστές προκειμένου να αξιολογήσουν αν η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «πιάνει» το δημοσιονομικό στόχο για την εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ από φέτος και έως το 2018 και αν το νέο σύστημα εξασφαλίζει ισονομία και βιωσιμότητα σε βάθος.

Την ίδια ώρα αντιρρήσεις φέρνουν και  για την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στην εθνική σύνταξη (σε αυτή  θέλουν να  τεθούν εισοδηματικά κριτήρια) όπως και για την πριμοδότηση των συντάξεων των χαμηλών εισοδημάτων έως 30 έτη σε βάρος των μεσαίων και υψηλότερων. Και αυτό καθώς με τους προτεινόμενους συντελεστές, οι διαφορές στα ποσά συντάξεων μετά τα 30 έτη ασφάλισης είναι αναντιστοιχες των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται. Σε ότι αφορά την εθνική σύνταξη όπως είναι γνωστό ζητούν να χορηγείται μετά από 20 χρόνια ασφάλισης αντί για 15 (6000 ένσημα αντί για 4.500) ενώ επιμένουν και στη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.

Σε ότι αφορά το θέμα των εφάπαξ εκεί βγάζουν νύχια και κάνουν λόγο για πολυτέλεια στην κατάντια αυτή που έχουν περιέλθει τα ταμεία!!!

Σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει πάντως το τοπίο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών μετά την κοινή συνέντευξη Κατρούγκαλου και Αποστόλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15