search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:02
MENU CLOSE

«Κόκκινο πανί» για τους αγρότες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Videos)

24.01.2016 09:05
«Κόκκινο πανί» για τους αγρότες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Videos) - Media

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους αγρότες ενάντια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Τα μπλόκα και η παρουσία των αγροτών σε αυτά συνεχώς πληθαίνει, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους αγρότες ενάντια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Τα μπλόκα και η παρουσία των αγροτών σε αυτά συνεχώς πληθαίνει, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Η τακτική της κυβέρνησης μάλιστα, οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές να βρίσκονται δίπλα στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, προσπαθώντας να τις κατευνάσουν και να πείσουν ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική» δεν μοιάζει να αποδίδει καρπούς.

Στο Κιλκίς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eidisis.gr αγρότες επιτέθηκαν στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη με τα… χειρότερα να αποφεύγονται την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «Η σπίθα άναψε όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης και χτυπώντας το χέρι στο βήμα, τόνισε πως «οι αγώνες για να έχουν επιτυχία χρειάζεται να είναι σκληροί. Και το 2007 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να μας απεντάξει και κλείσαμε τα σύνορα στους Ευζώνους. Κατορθώσαμε και το πετύχαμε….

Αντιδρώντας στο λόγο του δημάρχου ο κ. Παραστατίδης , φώναζε από κάτω:

–          «Ηρεμα, ήρεμα…»

–          «Γιατί θιχτήκατε κύριε βουλευτά», απάντησε ο δήμαρχος

–          «Οι παλληκαρισμοί τέτοιες εποχές δε χρειάζονται», φώναζε ο κ. Παραστατίδης σ’ έντονο ύφος, ενώ σηκώθηκε και όρθιος, και απευθυνόμενος προς τους αγρότες που άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, έλεγε πως «όλοι απολογούμαστε σ’ αυτόν το νομό, το τι κάναμε, το τι προσφέραμε…»

–          «Το μνημόνιο ψήφισες», φώναζαν οι αγρότες κι εκείνη τη στιγμή κινήθηκε ενάντια στον κ. Παραστατίδη ο αγροτιστής και πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, έχοντας έντονο διάλογο με το βουλευτή, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».

Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τα αίματα με ομάδα αγροτών να κινείται ενάντια στο βουλευτή με άγριες διαθέσεις. Ευτυχώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και απομάκρυναν το βουλευτή . Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την έντονη παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη και αγρότη, Ανδρέα Βεργίδη, που συγκράτησε τους εξαγριωμένους αγρότες. Η εκτίμηση που απολαμβάνει μεταξύ των αγροτών ο κ. Βεργίδης ήταν καταλυτική για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όταν μετά από λίγο ο κ. Παραστατίδης ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αγρότες τον διέκοψαν, ζητώντας τον να πει αν θα ψηφίσει ή όχι τα δυο αυτά νομοσχέδια. Ο κ. Παραστατίδης δεν απάντησε το τι θα πράξει, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και πως αν αποφασίσει να μην ψηφίσει, τότε προηγουμένως θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραδώσει την έδρα του (σ.σ.: δηλαδή στην κα Αγαθοπούλου).»!

 

Κακήν κακώς έδιωξαν βουλευτή από τη Νίκαια

Ατυχής αποδείχθηκε και η προσπάθεια του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου, να επισκεφθεί το Σάββατο το μπλόκο της Νίκαιας.

Άμεσα τον προσέγγισαν δεκάδες αγρότες, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών καταφέρθηκαν εναντίον του με διάφορες βαριές εκφράσεις όπως «δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ, «παραιτήσου, «δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εδώ, το δικαίωμα το έχουν οι αγρότες», «να κάνετε αυτά που λέγατε, φύγε ντροπή σου, ψήφισες τις κατασχέσεις» και «ντροπή σου, σου άρεσε η καρέκλα».

Όσο περνούσαν τα λεπτά αυξάνονταν και οι αποδοκιμασίες των αγροτών στο πρόσωπο του πάλαι ποτέ αγροτοσυνδικαλιστή των μπλόκων, ο οποίος έφυγε κακήν – κακώς για να αποφευχθεί κλιμάκωση του επεισοδίου.

 

Πηγή: eidisis.gr , onlarissa.gr

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:02