search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14
MENU CLOSE

Ρέντσι: «Δεν είναι δουλειά μας να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών»

01.02.2016 16:07
Κρήτη: Γάμοι σε βάρδιες και τετραήμερα γλέντια - Τα «κόλπα» για να ξεπεραστεί το όριο των 50 ατόμων - Media

Τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία θέλησε να επισημάνει με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

 

Στο ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη θέλησε να αναφερθεί, με γραπτή παρέμβασή του μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. “Τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι πλέον νόμος και μετά από σχεδόν τρία χρόνια ύφεσης, επέστρεψε θετικό πρόσημο στα βασικά στοιχεία της οικονομίας”, γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός και προσθέτει: “Μπορούμε και πάλι, λοιπόν, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε. Και η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών”.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι “η Ιταλία είχε επί χρόνια ηθικό χρέος προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ιδίως προς τους πολίτες της, διότι μιλούσε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερνε να τις κάνει πράξη”. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταψήφιση, από την γερουσία, των δύο προτάσεων δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι “οι ψήφοι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, σε κάθε ψηφοφορία που διεξάγεται στο κοινοβούλιο, όλο και μειώνονται”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:12