search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:19
MENU CLOSE

Πρέσβης γνώριμος απ’ τα παλιά στο πλευρό Τσίπρα στο Ιράν (Photo)

08.02.2016 09:59
Πρέσβης γνώριμος απ

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, τον έφερε ξανά σε δια ζώσης επαφή με έναν γνώριμο από τα πρόσφατο παρελθόν, με τον οποίο η σχέση διερράγη κάπως βίαια. 

 

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, τον έφερε ξανά σε δια ζώσης επαφή με έναν γνώριμο από τα πρόσφατο παρελθόν, με τον οποίο η σχέση διερράγη κάπως βίαια.

Ο λόγος για τον πρώην διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Αϋφαντή. Ο τελευταίος αποπέμφθηκε από τη θέση του διπλωματικού συμβούλου εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιχείρησε να προωθήσει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μια αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα, αυτής της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά η οποία θεωρήθηκε ότι διασπά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από «εθνικιστική» σκοπιά καθώς η ίδια διαχώριζε τους Ρομά της περιοχής από τους Τούρκους μουσουλμάνους.

Μετά από αυτή την περιπέτεια ο Γιώργος Αϋφαντής «αποπέμφθηκε» επιστρέφοντας στη διπλωματική του καριέρα, μάλιστα κάποιοι τότε θεώρησαν ότι έπεσε σε απόλυτη δυσμένεια του Τσίπρα ο οποίος τον έδιωξε κακήν κακώς. Ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι, καθώς ο Τσίπρας διατήρησε στη συνέχεια έναν υπόγειο δίαυλο επικοινωνίας μαζί του.

Σήμερα ο Γιώργος Αϋφαντής είναι πρέσβης της χώρας στην Τεχεράνη έχοντας, πριν ακόμη αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, εργαστεί επί σειρά ετών πάνω στις ελληνοπερσικές σχέσεις, και ενόσω ήταν σε ισχύ το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο Ιράν εκείνος επιχείρησε να αναθερμάνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και να διανοίξει έναν δίαυλο για τον Τσίπρα πιστεύοντας ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:19