search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση αν πάει Μάιο και Ιούνιο… καήκαμε!

08.02.2016 15:00
Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση αν πάει Μάιο και Ιούνιο... καήκαμε! - Media
Για επιτακτική ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή

 

Για επιτακτική ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος διότι αν πάμε τον Μάιο και τον Ιούνιο καήκαμε», σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σημαντικό και από πολιτικής άποψης αλλά και για λόγους οικονομικούς.

«Σε όλες τις ομιλίες μου έχω επισημάνει τη σημασία του χρόνου. Καταλαβαίνουν και οι θεσμοί ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση της κοινωνίας και ότι όσο περισσότερο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δύσκολο είναι να μετατρέψεις τον φαύλο κύκλο της ύφεσης σε ενάρετο. Αν πάει η αξιολόγηση Μάιο και Ιούνιο καήκαμε. Οι θεσμοί έφυγαν την Παρασκευή. Θα λείψουν για μια εβδομάδα. Θα επιστρέψουν κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν θα έχουμε δύο εβδομάδες για το τελικό κλείσιμο. Μέχρι τέλη Φλεβάρη θα κλείσει η αξιολόγηση και θα αρχίσει η συζήτηση για χρέος», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι Θεσμοί συμφώνησαν στην αρχιτεκτονική και του ασφαλιστικού αλλά και του φορολογικού, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα «αγκάθια» και πολλές συζητήσεις όχι μόνο για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση αλλά και για αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση και όπως είπε «υπάρχουν διαφωνίες που θα συζητήσουμε όταν επιστρέψουν». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως «υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα που έχουμε ήδη νομοθετήσει και για τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Υπάρχουν διαφωνίες που θα συνεχίσουμε να συζητάμε. Το δάσος είναι ότι συμφωνούν στην αρχιτεκτονική μας. Και στο ασφαλιστικό ότι δέχονται τις προθέσεις μας ότι πρέπει να είναι αναδιανεμητικό και ότι πρέπει να έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης μεταρρύθμισης και για το φορολογικό συμφωνούν. Περιμένουμε να επιστρέψουν όμως τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτησή τους και για το μέγεθος του κενού και για το που θα κλείσει το 2015 και την απόδοση μέτρων». 

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το κλείσιμο της αξιολόγησης θα επιτρέψει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και έτσι «αυτό θα δημιουργήσει συνθήκες για την απελευθέρωση της ζήτησης και για αλλαγή σελίδας ώστε να επιστρέψουν οι επενδύσεις».     

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02