21/08/2019 15:31:01

Η Volkswagen εκτιμά ότι θα αυξηθούν οι πωλήσεις της στην Κίνα

Δύο γερμανικά κρατίδια προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της Volkswagen - Media

 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG εκτιμά ότι οι πωλήσεις της, στην Κίνα ενδέχεται ν' αυξηθούν ακολουθώντας το ποσοστό ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων το 2016, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρίας στην Κίνα, Jochem Heizman.

Σύμφωνα με την άποψη του Heizman, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα, αναμένεται ν' αναπτυχθεί και ακόμη και να ξεπεράσει το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η VW έχει ενεργοποιήσει πλαίσιο αρχικών συνομιλιών με την κινεζική εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων JAC Motors, με στόχο την πιθανή συνεργασία των δύο εταιριών.

Η γερμανική εταιρία σχεδιάζει την αύξηση του εργατικού δυναμικού που απασχολεί στην Κίνα κατά 1/3 φτάνοντας τις 120.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2019, έναντι των 90.000 που έχει σήμερα, δήλωσε ο Heizman.

Ενισχυμένες από την αγορά της Κίνας, οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen, επέστρεψαν σε θετικά ποσοστά ανάπτυξης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.