search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Έρχονται κι άλλες συχνότητες στην κινητή τηλεφωνία!

19.02.2016 16:52
Οι 6 ενδείξεις ότι το τηλέφωνο σας παρακολουθείται: Τι μπορείτε να κάνετε - Media
Την άμεση αντίδραση των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών, με επικεφαλής την ίδια την ΕΒU, προκάλεσε η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία έως το 2020 οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών πρέπει να απελευθερώσουν και νέο φάσμα συχνοτήτων

 

Την άμεση αντίδραση των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών, με επικεφαλής την ίδια την ΕΒU, προκάλεσε η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία έως το 2020 οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών πρέπει να απελευθερώσουν και νέο φάσμα συχνοτήτων, στα 700 MHz, δηλαδή τις συχνότητες από την 51η μέχρι και την 60ή στα UHF, προκειμένου να δοθούν στην κινητή τηλεφωνία για ανάπτυξη κινητών επικοινωνιών με 5G. Η υποχρέωση αυτή συνιστά ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση του διαθέσιμου φάσματος και τη μείωση των αδειών σε 4 εθνικής εμβέλειας.

Η EBU, εκδηλώνοντας την έντονη ανησυχία της και εκπροσωπώντας και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει πως έχει αποφασιστεί αυτό το φάσμα να απελευθερωθεί μέχρι το 2030 και οι τηλεοπτικοί οργανισμοί δοκιμάζουν ήδη νέες τεχνολογίες ψηφιακής κωδικοποίησης, ώστε να χωράνε περισσότερα κανάλια σε λιγότερες συχνότητες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει μονομερώς την ανάπτυξη επικοινωνιών μέσω κινητής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η ελεύθερη τηλεόραση να χάνει συνεχώς διαθέσιμες συχνότητες. Και ανακοίνωσε πως τα κράτη-μέλη πρέπει να φροντίσουν έως το 2020 να διαθέσουν τις συχνότητες μετά την 51η στα UHF σε κινητές υπηρεσίες, με το επιχείρημα ότι έτσι θα βελτιωθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους Ευρωπαίους και θα αναπτυχθούν οι διασυνοριακές εφαρμογές. Η EBU, ως απάντηση στην Κομισιόν, υποστηρίζει πως απαιτούνται γενναίες επενδύσεις και θέτει ανοιχτά ζήτημα ενίσχυσης και αποζημίωσης για τους ελεύθερους τηλεοπτικούς σταθμούς!

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:06