search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Βάιντμαν: Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί

24.02.2016 13:00
Βάιντμαν: Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί - Media

Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, στο πλαίσιο της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

 

Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, στο πλαίσιο της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

«Η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας πιθανώς θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 και του 2017» επισήμανε, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

«Είναι επικίνδυνο να αγνοήσουμε αυτές τις επιπτώσεις» πρόσθεσε ο Γερμανός τραπεζίτης, ασκώντας εκ νέου κριτική στα μέτρα του Μάριο Ντράγκι.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, παραδέχθηκε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός συνιστά μείζον ζήτημα για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Όσον αφορά στη γερμανική οικονομία, εμφανίστηκε άκρως αισιόδοξος, τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Καταλήγοντας, ο Βάιντμαν ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της κεντρικής τράπεζας για το 2015 διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισ. ευρώ έναντι 3 δισ. ευρώ το 2014, ενώ τα συνολικά στοιχεία ενεργητικού αυξήθηκαν στα 1 τρισ. ευρώ από 771 δισ. ευρώ προηγουμένως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03