search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:44
MENU CLOSE

Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Η συμβολή της ΓΓΙΦ

29.02.2016 15:31
Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Η συμβολή της ΓΓΙΦ - Media

 

Σεμινάριο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών με θέμα την ένταξη της αρχής της ισότητας και της μη διάκρισης σε όλες τις πολιτικές και δράσεις πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25-26/2 στην Αθήνα, σε συν-διοργάνωση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό το Πρόγραμμα εργασιών της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης & Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων εκπροσωπήθηκε από τον  Διευθυντή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και υπήρξε ιδιαίτερα ενεργή, παρουσιάζοντας στο ευρωπαϊκό ακροατήριο τις δράσεις της ΓΓΙΦ, με έμφαση:

  • στο Έργο-Σημαία της ΓΓΙΦ «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)»
  • στο Έργο «Εξειδίκευση του πρότυπου συστήματος ένταξης της ισότητας των φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους»
  • στη συνεργασία της Γ.Γ.Ι.Φ. με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, τις επιμέρους πρωτοβουλίες της για την εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων αναφορικά με τους ρόλους των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και τη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης για την ένταξη της αρχής της ισότητας των φύλων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
  • στη συμπερίληψη του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ενόψει της 60ής Συνόδου της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών.

Σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου υπήρξε παρουσίαση καλών πρακτικών, δράσεων και η ανταλλαγή προτάσεων στην κατεύθυνση της εξάλειψη όλων των μορφών διάκρισης ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, φυλής, αναπηρίας, ηλικίας, θρησκεύματος, πεποιθήσεων και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Τα βασικά συμπεράσματα της επιτυχημένης εκδήλωσης συνοψίστηκαν στην πολιτική και νομική δέσμευση υπέρ της πολιτικής για την καταπολέμηση των διακρίσεων, στην ανάπτυξη εργαλείων τεκμηρίωσης και στατιστικής καταγραφής, επένδυσης στην ενδυνάμωση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τη δικτύωση με συνεργασίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης, όσο και κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των πολιτικών κατά των διακρίσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42