search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Ντουμπάι – Ώκλαντ σε 17 ώρες: Η μεγαλύτερη πτήση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό στην Ιστορία είναι γεγονός!

02.03.2016 16:09
Η Emirates καλύπτει ιατρικά έξοδα σε όποιον κολλήσει κορωνοϊό, μέχρι 150.000 ευρώ - Media

Ένα γιγαντιαίο Airbus A380 της Emirates αποτελεί στο εξής το αεροπλάνο που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη απευθείας πτήση, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό.

Το όμορφο A380 της  Emirates απογειώθηκε από το Ντουμπάι, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και 17 ώρες και 15 λεπτά αργότερα προσγειώθηκε στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, έχοντας διανύσει 14.200 χιλιόμετρα, πετώντας κυρίως πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Η πτήση της Emirates έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κρατούσε η αυστραλιανή Qantas, αεροπλάνο της οποίας είχε ταξιδέψει από το Σίδνεϋ στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών το 2014, διανύοντας 13.800 χιλιόμετρα.

Ωστόσο η Emirates σχεδιάζει σύντομα να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ, με απευθείας πτήση από το Ντουμπάι στην πόλη του Παναμά – ένα ταξίδι που θα διαρκεί 17 ώρες και 35 λεπτά.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και με έναν καλό σχεδιασμό, οι επιβάτες θα μπορούν στο εξής να φτάνουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατό. Η Emirates θα χρησιμοποιεί στο εξής ευέλικτες διαδρομές, που ενδέχεται να διαφέρουν από μέρα σε μέρα, γεγονός που θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε τον αέρα που θα «σπρώχνει» το αεροπλάνο προς τον προορισμό του και να αποφεύγουμε τους αντίθετους ανέμνους».

Στο εξής πάντως την πτήση από το Ντουμπάι στο Ώκλαντ δεν θα πραγματοποιεί Airbus 1380 αλλά Boeing 777.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:43