search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Το αμφιλεγόμενο πρωτοσέλιδο του Down Town – Κοσιώνη, Καραβάτου, Μουτσινάς και άλλοι διάσημοι ποζάρουν ως πρόσφυγες

10.03.2016 12:12
Το αμφιλεγόμενο πρωτοσέλιδο του Down Town - Κοσιώνη, Καραβάτου, Μουτσινάς και άλλοι διάσημοι ποζάρουν ως πρόσφυγες - Media

Με ένα πρωτοσέλιδο που θα συζητηθεί κυκλοφορεί το περιοδικό Down Town.

 

 

 

Με ένα πρωτοσέλιδο που θα συζητηθεί κυκλοφορεί το περιοδικό Down Town.

Με τον τίτλο “Είμαστε όλοι πρόσφυγες” εννιά προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και των μέσων ενημέρωσης μπαίνουν στη θέση των προσφύγων.

Τάνια Τσανακλίδου, Βαγγέλης Γερμανός, Σία Κοσιώνη, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Καραβάτου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκος Μουτσινάς, Ιβάν Σβιτάιλο, Δημήτρης Αλεξάνδρου,  ποζάρουν στο εβδομαδιαίο περιοδικό Down Town, ως πρόσφυγες. 
Η λογική της φωτογράφισης είναι οι εννιά γνωστές προσωπικότητες να “υποδυθούν” το ρόλο του πρόσφυγα, να ενώσουν τις φωνές τους με τους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν στη χώρα μας και να δηλώσουν: «Θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι πρόσφυγες», στηρίζοντας την καμπάνια “Είμαι Κι Εγώ Πρόσφυγας”.

Όπως λέει η γνωστή δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη στο περιδικό: « O Θεός έριξε μία ζαριά κι έτυχε και εγώ να γεννηθώ στην Ελλάδα το 1980. Θα μπορούσα να είχα γεννηθεί στη Συρία, να με λέγανε Αΐσα. να είχα δύο μικρά παιδιά και σήμερα να ήμουν και εγώ ένας αριθμός στα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων στην Ειδομένη. Θα μπορούσα πάλι να είχα γεννηθεί εδώ, στη χώρα μας, το 1935, όπως δεκάδες συγγενείς μου που μπροστά στη τώχεια και τους πολέμους μάζεψαν το βιος τους και σκορπίστηκαν στην Αμερική και την Αυστραλία. ‘Ασε που δεν ξέρω καν πώς μπορεί να τα φέρει η ζωή αύριο, σε πέντε ή δέκα χρόνια, σε μία Ελλάδα που συνεχώς σχοινοβατεί, αλλά και σε μία Ευρώπη που φλερτάρει ξανά με το σκοτάδι, το οποίο την κατέστρεψε δύο φορές στη σύγχρονη Ιστορία. Στηρίζω την καμπάνια Είμαι Κι Εγώ Πρόσφυγας, γιατί θα μπορούσα να είμαι κι εγώ πρόσφυγας, σήμερα ή άλλοτε. Κι απλώς έτυχε να μην είμαι!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:20