search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Τον Ιούνιο ξεκινά η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ

22.03.2016 17:12
Προσοχή: Σταματήστε να πλένετε αυτά τα τρόφιμα πριν τα μαγειρέψετε (Video) - Media

 

Ξεκινά στα μέσα του έτους η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου για τη χώρα μας Ρίκαρντ Σκούφιας, ο οποίος μίλησε σήμερα στο συνέδριο για την ενεργειακή αγορά που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο αγωγός ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και Αδριατικής και αναβαθμίζει παράλληλα το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η Κοινοπραξία έχει υπογράψει συνεργασίες με 150 ελληνικές επιχειρήσεις, ορισμένες από τις οποίες κέρδισαν μεγάλους διαγωνισμούς για την προμήθεια σωλήνων και την εγκατάσταση του αγωγού. Επίσης έχουν γίνει 450 συναντήσεις με τις κοινότητες και τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός και εφαρμόζεται πρόγραμμα αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες και χρήστες της γης.

Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της συναλλαγής για τον ΔΕΣΦΑ, ανέφερε από την πλευρά του ο Άναρ Μαμάντοφ, διευθύνων σύμβουλος της SOCAR Ελλάδος που έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή λόγω ενστάσεων από την ΕΕ. Ο ίδιος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των έργων στη Ρεβυθούσα καθώς και για διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της Ελλάδας και της περιοχής με φυσικό αέριο.

Για σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, τις ανανεώσιμες πηγές, τη μεταφορά και τις υποδομές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΕΛΠΕ Γιώργος Αλεξόπουλος. Ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των προσφορών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο όπου ο όμιλος έχει υποβάλει προσφορές για τρεις περιοχές, κατά μόνας ή σε κοινοπραξία με τη γαλλική Total και την ιταλική Edison. Για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών εκτίμησε ότι την πενταετία 2016-2020 μπορούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ για 2.000 νέα μεγαβάτ, ζήτησε ωστόσο νομοθετική, ρυθμιστική και φορολογική σταθερότητα, ανταγωνιστική χρηματοδότηση και απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35