search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Δεν «κατεβαίνει» ξανά ο Σόμπολος

04.05.2011 05:53
Δεν «κατεβαίνει» ξανά ο Σόμπολος - Media

γράφει ο Τυπικός

Με την συμπλήρωση της τρίτης θητείας του και ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια στην προεδρική καρέκλα της ΕΣΗΕΑ, ο Πάνος Σόμπολος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της ένωσης συντακτών τον Μάιο.

γράφει ο Τυπικός

Με την συμπλήρωση της τρίτης θητείας του και ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια στην προεδρική καρέκλα της ΕΣΗΕΑ, ο Πάνος Σόμπολος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της ένωσης συντακτών τον Μάιο.

Την αποχώρηση του την ανήγγειλε ο ίδιος μέσα από το site www.demosiografia.gr της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοσιογράφοι για την δημοσιογραφία» αναφέροντας ότι «ολοκληρώνω, λοιπόν, την τρίτη θητεία και αποφάσισα να μην θέσω και πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές μας που θα διεξαχθούν στις 25 και 26 Μαΐου. Ό,τι μπόρεσα να προσφέρω στον Κλάδο μας αυτά τα χρόνια προσέφερα, λίγα ή πολλά».

Στο κείμενο της αποχώρησης του ο Πάνος Σόμπολος επιχειρεί μια καταγραφή των πεπραγμένων της προεδρία του ωστόσο δεν μπορεί να μην σημειωθεί η πρόταση του για περικοπή μισθών κατά 10% σε όσους λαμβάνουν από 1300 ευρώ και πάνω.

Ο ίδιος σημειώνει για την πρόταση του ότι «την περασμένη βδομάδα πρότεινα στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μείωση στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ κατά 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια. Οι μειώσεις να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ.

Έκανα αυτή την πρόταση για δύο βασικούς λόγους:

α) για να έχει ο συνάδελφος δουλειά και β) για να έχουμε όλοι ΣΣΕ. Πιστεύω ότι ο συνάδελφος που παίρνει π.χ. 1.500 € εάν του μειωθεί ο μισθός κατά 10% μπορεί να ζήσει και με 1.350 € ενώ αν τον πετάξει στο δρόμο ο εργοδότης δεν ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Είναι λαχείο το να βρει σήμερα δουλειά ο άνεργος συνάδελφός. Έθεσα πλαφόν 1.300€ και όχι π.χ. 2.000 για να υπογραφεί, επιτέλους, η ΣΣΕ και να μη βρίσκουν δικαιολογίες οι εργοδότες ότι δεν «βγαίνουν» και ότι είναι λίγοι οι υψηλόμισθοι. Πάνω απ’ όλα Δουλειά και Σύμβαση. Έχω επίγνωση του τι λέω και του τι προτείνω. Έχω πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα στον Κλάδο των ΜΜΕ με την κρίση και τους περίπου 700 ανέργους συναδέλφους και ξέρω καλά τι αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό επιμένω: Δουλειά και ΣΣΕ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:09