search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:22
MENU CLOSE

6 βήματα για να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας

31.03.2016 05:25
6 βήματα για να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας - Media

Σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την υπέρταση αποτελεί το αλάτι, οπότε σημαντικό είναι να προσέχετε την ποσότητά που προσλαμβάνετε στη διατροφή σας.

 

Σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την υπέρταση αποτελεί το αλάτι, οπότε σημαντικό είναι να προσέχετε την ποσότητά που προσλαμβάνετε στη διατροφή σας.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα αλατιού είναι τα 6 γραμμάρια, δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε, σύμφωνα με τις μελέτες 8 έως 10 γραμμάρια αλάτι την ημέρα, ενώ οι άνδρες ξεπερνούν τα 11 γραμμάρια ημερησίως.

Αυτά είναι τα 6 βήματα για να περιορίσετε το αλάτι:

-Μην προσθέτετε αλάτι στο φαγητό που ετοιμάζετε στο σπίτι.

-Να ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων για τις λέξεις αλάτι, νάτριο, sodium και διάφορες παραλλαγές που τις περιέχουν (λ.χ. νιτρώδες νάτριο κλπ)

-Για να βρείτε πόσο αλάτι περιέχουν τα τρόφιμα που αναγράφουν «νάτριο» στην θρεπτική/διατροφική αξία τους, πολλαπλασιάστε με το 2,5.

-Ένα τρόφιμο έχει πολύ αλάτι, όταν υπερβαίνει τα 1,25 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τροφίμου.

-Ένα τρόφιμο έχει λίγο αλάτι, όταν η ποσότητά του είναι χαμηλότερη από 0,25 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τροφίμου.

-Κάθε φορά που αναποδογυρίζετε την αλατιέρα πέφτει στο φαγητό ποσότητα αλατιού έως 0,5 γρ., άρα με 12 κινήσεις φτάσατε τον στόχο των 6 γραμμαρίων την ημέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:21