search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Ενισχύουμε την ένταξη των γυναικών στο αγροτικό επιχειρείν

04.04.2016 16:18
Ενισχύουμε την ένταξη των γυναικών στο αγροτικό επιχειρείν - Media

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στην 1η  Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4/4/2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι, μέσα από τη συνεργασία της ΓΓΙΦ με το ΥΠΑΑΤ, «στοχεύουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση των υφιστάμενων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών και την ένταξη περισσότερου γυναικείου πληθυσμού στο αγροτικό επιχειρείν», προσθέτοντας ότι «κύριο μέλημά μας είναι η ανάδειξη της δυναμικής του αγροτικού τομέα, για την οποία προτείνουμε δράσεις που ενισχύουν την παρουσία των γυναικών σε αυτόν».

Παρά το γεγονός ότι από τον τωρινό σχεδιασμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης δεν προβλέπεται η δυνατότητα δημιουργίας εξειδικευμένων δράσεων για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικοδιατροφικό τομέα, η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε σε δράσεις που, ήδη η ΓΓΙΦ έχει προτείνει μέσα από το Πρόγραμμα Επικοινωνίας και Δημοσιότητας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ). Οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των γυναικών και αφορούν:

  • στη διοργάνωση ημερίδων παρουσίασης καλών πρακτικών για τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, με σκοπό την εσωτερική και οριζόντια δικτύωσή τους και την ενοποιημένη προώθηση των προϊόντων τους εντός και εκτός Ελλάδας
  • στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, με στόχο την προώθηση της απασχόλησης γυναικών στο αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της μεταποίησης αγροτοδιατροφικών προϊόντων
  • στη διεξαγωγή δράσεων ευαισθητοποίησης των γυναικών σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των βιολογικών καλλιεργειών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της καινοτομίας
  • στη μεγαλύτερη εμπλοκή νέων επιστημόνων γυναικών στους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό και τη δημιουργία νέων και ανταγωνιστικών brandnames στην διεθνή αγορά.

Τέλος, εκπρόσωποι από διάφορους φορείς, υπηρεσίες και τα αρμόδια Υπουργεία εξέφρασαν παραγωγικές απόψεις, που ως στόχο έχουν την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:33