search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Kοντά στο χάπι της αντιγήρανσης οι επιστήμονες

08.04.2016 08:30
Πρωτεΐνη: 7 σημάδια ότι τρώτε περισσότερη απ’ όση χρειάζεστε  - Media

Το χάπι κατά της γήρανση είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωσή του καθότι ανακαλύφθηκε ένα βασικό συστατικό της διαδικασίας της γήρανσης.

 

Το χάπι κατά της γήρανση είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωσή του καθότι ανακαλύφθηκε ένα βασικό συστατικό της διαδικασίας της γήρανσης.Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Max Planck για τη Βιολογία της Γήρανσης ,το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και του University College London τα πρωτεϊνικά μόρια – γνωστά ως GSK-3 – είναι υπεύθυνα για τη συντόμευση της ζωή μας, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δείχνει ότι η ζωή θα μπορούσε να παραταθεί με το αποτελεσματικό «σβήσιμο» των μορίων αυτών.

Μέσω πειραμάτων με μύγες των φρούτων – οι οποίες, επίσης, έχουν την πρωτεΐνη GSK-3 – διαπιστώθηκε  πως η πρωτεΐνη θα μπορούσε να ανασταλεί μέσα απο τη χαμηλού επιπέδου χρήση λιθίου, η οποία παρέτεινε τη ζωή τους κατά 16%. 

«Και ίσως το πιο σημαντικό, είναι πως η γνώση της πρωτεΐνης θα μπορούσε επίσης να ξεκλειδώσετε το μυστικό για την εξάλειψη ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, ο καρκίνος και το πάρκινσον» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Χόρχε Ιβάν Καστίγιο Καν

Οι ερευνητές τώρα θα διεξάγουν έρευνες σε πιο σύνθετα ζώα, όπως τα ποντίκια πριν μεταβούν στην εξέταση σε πρωτεύοντα θηλαστικά και τελικά σε ανθρώπους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:50