search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Σε απεργιακούς ρυθμούς

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1912
14-04-2016
17.04.2016 03:00
2504262.jpg

«Ωμή κοροϊδία του λαού» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει δίχως την έγκριση των εταίρων τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό στη Βουλή.

 

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο για τη συντριπτική πλειονότητα των μέτρων που θα νομοθετήσει. Η αλλαγή του κλίματος στη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών σε τίποτα βεβαίως δεν αλλάζει τον προγραμματισμό και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Και αφού το ΠΑΜΕ έχει εδώ και περίπου δύο μήνες προαναγγείλει τη σαρανταοκτάωρη απεργία όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή, σειρά πήρε και η ΓΣΕΕ, που επισημοποίησε τη συγκεκριμένη απόφαση στην τελευταία της συνεδρίαση, αφήνοντας την ημερομηνία ανοιχτή και εντάσσοντας τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στις λαϊκές αντιδράσεις για την κατάθεση του ασφαλιστικού.
 
Η ΓΣΕΕ παράλληλα ανακοίνωσε και τη σύνθεση του νέου της προεδρείου, στο οποίο σταθερά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεν παίρνει μέρος, παρότι αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο της Συνομοσπονδίας.
 
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ προτιμούν να επικεντρώνουν τη δράση τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, καταγράφοντας στο παρελθόν και πρόσφατα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, δεδομένων και των συνθηκών. Ένα εξ αυτών ήταν και οι – περίφημες πλέον – αρχαιρεσίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ), στους οποίους κατέλαβε την πρώτη θέση κάνοντας και τον πρώην αστέρα του φιλελεύθερου star system να καταλήξει ότι «αυτοί δεν μπορεί να είναι καλοί γιατροί».
 
Επιστρέφοντας στο θέμα της 48ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ έχει προσπαθήσει με μικρότερες κινητοποιήσεις να διατηρήσει τη διάθεση του κόσμου για αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όμως δεν αναμένεται να μείνει εκεί.
 
Ήδη η πετυχημένη κινητοποίηση με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και η πορεία των 220 χιλιομέτρων από την αχαϊκή πρωτεύουσα κινητοποίησε τους άνεργους, ομάδα που η συντριπτική της πλειονότητα απέχει σταθερά από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και γενικότερα κόσμο που δεν είχε σπουδαία επαφή με το κίνημα το προηγούμενο διάστημα. Μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της πιστώνεται τόσο στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, που τέθηκε επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, όσο και στα σωματεία και τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Πάτρα, που προετοίμαζαν περίπου για δύο μήνες τη συγκεκριμένη πορεία.
 
Πέρα από τον καθεαυτό χαρακτήρα της εν λόγω κινητοποίησης, δεν θα μπορούσε παρά να συνδεθεί και με την επικείμενη απεργία. Τα μέλη του Πανεργατικού Μετώπου, άλλωστε, συχνά πυκνά πριν από μεγάλες κινητοποιήσεις επιλέγουν να τις «υπενθυμίσουν» στον κόσμο και με κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις, όπως οι συμβολικές καταλήψεις υπουργείων, καθώς οι επιμέρους κινητοποιήσεις δεν συγκεντρώνουν και μεγάλο ενδιαφέρον από τα… παραδοσιακά ΜΜΕ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32