28/01/2020 21:59:46

Εννέα κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από το Γκουαντάναμο

 Εννέα κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από το Γκουαντάναμο - Media

 

Στην απελευθέρωση εννέα κρατουμένων από τις φυλακές του Γκουαντάναμο ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κρατούμενοι, όλοι άντρες από την Υεμένη, ανήκουν στους κρατούμενους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας και έχουν αποσταλεί στη Σαουδική Αραβία. Ένας από αυτούς πραγματοποιούσε μακροχρόνια απεργία πείνας στην βάση του Γκουαντάναμο, με τον αμερικανικό στρατό να τον ταΐζει με το ζόρι από το 2007.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομάδα που κρατουμένων που έχει φύγει από το Γκουαντάναμο, από την στιγμή δημοσιοποίησης του σχεδίου του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει τις φυλακές πριν το τέλος της θητείας του τον Ιανουάριο του 2017.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευγνώμονες προς την κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για την ανθρωπιστική χειρονομία και την προθυμία να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να κλείσουν το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο » δήλωσε το Πεντάγωνο.

Περίπου 80 κρατούμενοι παραμένουν στη βάση με τους περισσότερους να κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκης για περισσότερο από μια δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.