search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Εννέα κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από το Γκουαντάναμο

17.04.2016 11:29
Εννέα κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από το Γκουαντάναμο - Media
 
Στην απελευθέρωση εννέα κρατουμένων από τις φυλακές του Γκουαντάναμο ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες

 

Στην απελευθέρωση εννέα κρατουμένων από τις φυλακές του Γκουαντάναμο ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κρατούμενοι, όλοι άντρες από την Υεμένη, ανήκουν στους κρατούμενους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας και έχουν αποσταλεί στη Σαουδική Αραβία. Ένας από αυτούς πραγματοποιούσε μακροχρόνια απεργία πείνας στην βάση του Γκουαντάναμο, με τον αμερικανικό στρατό να τον ταΐζει με το ζόρι από το 2007.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομάδα που κρατουμένων που έχει φύγει από το Γκουαντάναμο, από την στιγμή δημοσιοποίησης του σχεδίου του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει τις φυλακές πριν το τέλος της θητείας του τον Ιανουάριο του 2017.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευγνώμονες προς την κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για την ανθρωπιστική χειρονομία και την προθυμία να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να κλείσουν το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο » δήλωσε το Πεντάγωνο.

Περίπου 80 κρατούμενοι παραμένουν στη βάση με τους περισσότερους να κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκης για περισσότερο από μια δεκαετία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49