search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Η Αγγλικανική Εκκλησία προσεύχεται για… το δημοψήφισμα του Brexit

26.04.2016 17:39
Η Αγγλικανική Εκκλησία προσεύχεται για… το δημοψήφισμα του Brexit - Media

Το δημοψήφισμα για το Brexit αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο ειδικά όσο πλησιάζει η ημερομηνία της διεξαγωγής του.

 

Το δημοψήφισμα για το Brexit αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο ειδικά όσο πλησιάζει η ημερομηνία της διεξαγωγής του. Όπως είναι φυσικό, ένα τόσο σπουδαίο γεγονός δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο η Εκκλησία της Αγγλίας η οποία εξέδωσε μια προσευχή αναφορικά με το δημοψήφισμα.

Στην εννέα γραμμών προσευχή η Αγγλικανική Εκκλησία ζητά «τιμιότητα, διαφάνεια, γενναιοδωρία και διορατικότητα» στην εξέταση των επιλογών που έχουν οι ψηφοφόροι στις 23 Ιουνίου. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, δήλωσε πως η προσευχή δεν περιέχει κάποιο κρυφό μήνυμα είτε υπέρ είτε κατά του Brexit.

Η προσευχή αναφέρει πως «μαζί με όλους τους  λαούς της Ευρώπης θα πρέπεθ να εργαστούν για την ειρήνη και το κοινό καλό», ενώ διευκρινίστηκε πως η προσευχή προορίζεται για χρήση από τα  άτομα και στις εκκλησίες.

Τον περασμένο μήνα, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι,δήλωσε ότι δεν υπάρχει σωστή Χριστιανική άποψη για το δημοψήφισμα. «Η ελπίδα και η προσευχή μου είναι ότι έχουμε μια πολύ κρίσιμη συζήτηση σχετικά με το πώς θα θέλαμε να μοιάζει η χώρα μας»

Το πλήρες κείμενο της προσευχής στα αγγλικά: « God of truth, give us grace to debate the issues in this referendum with honesty and openness. Give generosity to those who seek to form opinion and discernment to those who vote, that our nation may prosper and that with all the peoples of Europe we may work for peace and the common good; for the sake of Jesus Christ our Lord»  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31