search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Ανησυχία στην Apple – Για πρώτη φορά μείωση στις πωλήσεις των iPhone

27.04.2016 07:51
Η αστρονομική αμοιβή της Apple σε όσους βρίσκουν τεχνικά προβλήματα στα προϊόντα της - Media
Κάμψη, και μάλιστα σημαντική, τόσο ως προς τις πωλήσεις όσο και ως προς τα έσοδα, παρουσιάζει η εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Apple

 

Κάμψη, και μάλιστα σημαντική, τόσο ως προς τις πωλήσεις όσο και ως προς τα έσοδα, παρουσιάζει η εικόνα των οικονομικών στοιχείων της Apple, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου του 2016.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά μετά από περίπου 13 χρόνια, η Apple παρουσιάζει αρνητικά στοιχεία, στις πωλήσεις των προϊόντων της, ενώ σημαντική μείωση σημείωσαν και οι μετοχές της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο γίγαντας της τεχνολογίας κατέγραψε μείωση της τάξης του 13% στα έσοδα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου στα 50,56 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με 58 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους -η πρώτη πτώση στις πωλήσεις για την Apple από το 2003.

Επιπλέον, καταγράφηκε μείωση στις πωλήσεις των iPhone -για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας- αφού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πωλήθηκαν συνολικά 51,2 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 61,2 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τέλος, υποχώρηση της τάξης του 8% σημείωσαν οι μετοχές της Apple, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει μείωση κοντά στο 20%, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία απέδωσε καλά «μπροστά στις ισχυρές μακροοικονομικές αντιξοότητες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:40