search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:09
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα 6 καθημερινά πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στο πρόσωπό σας

04.05.2016 13:12
Αυτά είναι τα 6 καθημερινά πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στο πρόσωπό σας - Media

Το δέρμα του προσώπου είναι περισσότερο ευαίσθητο από του υπόλοιπου σώματος, γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή με όλες τις αυτοσχέδιες «θεραπείες» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την περιποίησή του.

 

Το δέρμα του προσώπου είναι περισσότερο ευαίσθητο από του υπόλοιπου σώματος, γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή με όλες τις αυτοσχέδιες «θεραπείες» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την περιποίησή του.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε 6 ουσίες από διαδικτυακές «θεραπείες» που δεν πρέπει να βάζετε στο πρόσωπό σας:

1. Λακ/σπρέι μαλλιών: Οι «θεραπείες» προτείνουν λακ ή σπρέι μαλλιών συνήθως για την αντιμετώπιση της ακμής. Η λακ «στεγνώνει το δέρμα, αλλά φράζει τους πόρους και στη συνέχεια, προκαλεί ερεθισμούς.

2. Γαλάκτωμα σώματος (Body Lotion): Το γαλάκτωμα ή λοσιόν σώματος είναι φτιαγμένο για να περιποιείται κυρίως το δέρμα του σώματος. Οι περισσότερες λοσιόν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αρώματα και λιγότερο σε ενυδατικά συστατικά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα του προσώπου να μην ενυδατώνεται κατάλληλα.

3. Οδοντόκρεμα: Η οδοντόκρεμα προτείνεται για την αντιμετώπιση της ακμής, καθώς στεγνώνει την επιδερμίδα, ωστόσο η αυξημένη χρήση μπορεί να προκαλέσει από ερεθισμούς μέχρι εγκαύματα και ουλές.

4. Βαζελίνη: Η βαζελίνη χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και μπορεί κατά την πρώτη εφαρμογή να μαλακώσει το δέρμα του προσώπου σας. Αλλά, εγκλωβίζει την βρωμιά στους πόρους και τελικά προκαλεί μεγαλύτερη ξηρότητα.

5. Πολύ ζεστό νερό: Το ζεστό νερό μαλακώνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και αφαιρεί το προστατευτικό φράγμα που διατηρεί την υγρασία στο δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα. Ωστόσο, αν έχετε λιπαρό δέρμα, φυσικά, αυτή η αυξημένη ξηρότητα θα κάνει την επιδερμίδα σας να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα πιο λιπαρή.

6. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ): Το οξυζενέ δεν είναι καλή επιλογή για τη θεραπεία της ακμής ή των κηλίδων, καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και φουσκάλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:08