search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:04
MENU CLOSE

Τα πικρά δάκρυα ενός ελέφαντα,την ώρα που πεθαίνει σε έναν άθλιο ζωολογικό κήπο (Photos)

12.05.2016 14:20
Τα πικρά δάκρυα ενός ελέφαντα,την ώρα που πεθαίνει σε έναν άθλιο ζωολογικό κήπο (Photos) - Media

Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα; Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν νιώθουν, δεν πονούν και δεν φοβούνται; Η Γιάνι, ο θηλυκός ελέφαντας κλαίει λίγο πριν τον θάνατο της. 

 

Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα; Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν νιώθουν, δεν πονούν και δεν φοβούνται; Η Γιάνι, ο θηλυκός ελέφαντας κλαίει λίγο πριν τον θάνατο της.

Η Γιάνι ήταν ένας ελέφαντας που έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της σε έναν άθλιο ζωολογικό κήπο στη Σουμάτρα της Ινδονησίας στην περιοχή Μπαντούγκ. Ο ελέφαντας αρρώστησε από τις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στον ζωολογικό κήπο και λίγες μέρες μετά πέθανε.

Πριν πεθάνει όμως, τις τελευταίες του στιγμές συνέβη κάτι που θα στοιχειώνει όλους εμάς τους ανθρώπους όσο μακριά και να είμαστε, για τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Η Γιάνι άρχισε να κλαίει. Ένιωθε το θάνατο να την πλησιάζει και έκλαιγε. Λίγο αργότερα η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά. Μέσα στον κήπο η Γιάνι και τα άλλα άγρια ζώα, ζούσαν σε μικρά σκουριασμένα κλουβιά. Κλουβιά γεμάτα με ακαθαρσίες που κανείς δεν καθάριζε. Τα σαρκοφάγα έτρωγαν σαπισμένο κρέας που τους πετούσαν οι φύλακες και τα χορτοφάγα, έτρωγαν τροφές που το στομάχι τους δεν μπορούσε να αλέσει.

Τα ζώα πέθαιναν κατά δεκάδες αλλά οι υπεύθυνοι του κήπου που τα κρατούσαν σε αυτές τις συνθήκες δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει έστω ένας κτηνίατρος. Επί 1 χρόνο ένας τέτοιος μεγάλος ζωολογικός κήπος δεν είχε κτηνίατρο. Η Γιάνι μια μέρα κατέρρευσε. Το κορμί της ήταν μια μεγάλη μολυσμένη πληγή, εξαιτίας της βρωμιάς μέσα στο στενό κλουβί που ζούσε και τα κάγκελα του οποίου την πλήγιαζαν. Ήταν αδυνατισμένη και δεν έτρωγε. Μέσα στον κήπο με μια συντονισμένη ενέργεια όρμησαν ακτιβιστές και την απελευθέρωσαν. Η Γιάνι πέθανε λίγες ώρες αργότερα με δάκρυα στα μάτια.

Στη Σουμάτρα σήμερα ζουν περίπου 2.800 άγριοι ελέφαντες αλλά τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί σημαντικά από τη λαθροθηρία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:02