search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Τσίπρας: Το 2017 στις αγορές, το 2018 έξω από τα μνημόνια

14.05.2016 16:57
Τσίπρας: Το 2017 στις αγορές, το 2018 έξω από τα μνημόνια - Media

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την επιστροφή στις αγορές, την έξοδο από τα μνημόνια και την άρση των capital controls μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή». Επισημαίνει μάλιστα πως «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

Κληθείς να εκτιμήσει πότε θα υπάρξει άρση των capital controls, ο πρωθυπουργός απαντά: «Αυτό εξαρτάται από το κλίμα και την ψυχολογία στην αγορά και στους καταθέτες. Νομίζω ότι μετά τις 24 Μαΐου το κλίμα θα αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Βήματα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών έχουν, όμως, ήδη γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ο διαχωρισμός παλαιού και νέου χρήματος είναι ένα από αυτά, καθώς το νέο χρήμα που θα κατατίθεται δεν θα υπάγεται στους περιορισμούς».

ΝΔ: Ο Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός

Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα Real News το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας και πάλι πανηγυρίζει, μόλις λίγες ημέρες πριν ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο «τον νόμο του διαβόητου “κόφτη” και του τυφώνα των έμμεσων φόρων 1,8 δισ. ευρώ που θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων».

Η Συγγρού αναφέρει χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό ότι βλέπει οράματα εξόδου από τα μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε μνημόνιο «κόφτη» μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος.

«Έχει το θράσος να κατηγορεί τη ΝΔ και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας στην πατρίδα για να μην πέσει στο παρά ένα στον γκρεμό της χρεοκοπίας και του “grexit” όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέτει επίσης ότι «ο άνθρωπος που κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του, τολμά να κατηγορεί άλλους» και επισημαίνει πως «με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:19