search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Η μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου: Έχει μήκος 2 χλμ (Photos)

19.05.2016 16:52
Η μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου: Έχει μήκος 2 χλμ (Photos) - Media

Στην πόλη που γεννήθηκε η πίτσα, στη Νάπολη, προσπάθησαν Ιταλοί σεφ να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης πίτσας στον κόσμο.

 

Στην πόλη που γεννήθηκε η πίτσα, στη Νάπολη, προσπάθησαν Ιταλοί σεφ να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης πίτσας στον κόσμο.

Σεφ από όλη την Ιταλία ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα κατάφεραν. Η πίτσα που ψήθηκε σε ξύλα, δίπλα στις ακτές της Νάπολης, έχει μήκος δύο χιλιόμετρα.

Περισσότεροι από δύο τόνους αλεύρι, 1.600 κιλά ντομάτες, 2 τόνοι μοτσαρέλα, 300 λίτρα λαδιού, 30 κιλά βασιλικού και 1.500 λίτρα νερού είναι τα υλικά του πιο μεγάλου ιταλικού εδέσματος.

Οι 100 σεφ χρειάστηκαν 11 ώρες για να χτυπήσουν το τρέχον ρεκόρ της πίτσας 1.595 μέτρων, που ψήθηκε πέρυσι σε έκθεση στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με την παράδοση, η παραδοσιακή μαργαρίτα ψήθηκε το 1889 στη Νάπολη για την βασίλισσα Margherita από έναν σεφ της περιοχής, τον Rafaelle Esposito. Ο Esposito χρησιμοποίησε ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό που αντιπροσώπευαν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48