search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Υπό όρους το ενδεχόμενο ήπιας αναδιάρθρωσης

22.05.2011 10:47
Σόιμπλε: Υπό όρους το ενδεχόμενο ήπιας αναδιάρθρωσης - Media

Τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και τραπεζών, τη συμφωνία της ΕΚΤ και επιπρόσθετα μέτρα προτάσσει ως όρους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και τραπεζών, τη συμφωνία της ΕΚΤ και επιπρόσθετα μέτρα προτάσσει ως όρους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Εάν η επικείμενη έκθεση της τρόικας διαπιστώσει ανάγκη βελτιώσεων στο πρόγραμμα, θα πρέπει, κατ΄αρχήν οι Έλληνες να δουν τι μπορούν να κάνουν, ώστε με επιπρόσθετες προσπάθειες να ανταποκριθούν στους στόχους», επισημαίνει ο Β. Σόιμπλε σε συνέντευξή του την Κυριακή στην εφημερίδα «Bild am Sonntag».
Εστιάζει ακόμα, στην ανάγκη διασφαλίσεων ότι η Ελλάδα στο τέλος θα τα καταφέρει. «Μόνον τότε μπορούμε να σκεφτούμε, σε περίπτωση που τεθεί, επιμήκυνση για τα ομόλογα, τα οποία η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει την ερχόμενη χρονιά» ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
«Εάν αυτό δεν αρκεί και χρειαστεί αλλαγή των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων, αυτό θα είναι εφικτό μόνον αν διασφαλιστεί ότι οι ιδιώτες επενδυτές και οι τράπεζες δεν θα αποσυρθούν από την Ελλάδα και δεν θα επωμιστούν στο τέλος τα πάντα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι», σημειώνει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μία τέτοια περίπτωση. «Φυσικά και χρειαζόμαστε -αν στο τέλος του δρόμου φτάσουμε εκεί- τη συμφωνία του ΔΝΤ και πρωτίστως της ΕΚΤ για μία επιμήκυνση αποπληρωμής ομολόγων. Επ΄ουδενί δεν επιτρέπεται να υπάρξει διένεξη επ΄αυτού με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι ειδικοί πρέπει να μας πουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει, για να μη δημιουργηθεί αβεβαιότητα στις αγορές. Αυτό δεν θα είναι απλό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε: «Δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην ευθύνη μου ως υπουργός Οικονομικών για τη χρήση των φόρων του Γερμανού φορολογούμενου, αν δεν διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε με ήσυχη τη συνείδηση ότι στο τέλος του δρόμου θα προκύψει μία υγιής οικονομικά και ανταγωνιστική Ελλάδα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24