search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:28
MENU CLOSE

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίζεται τη θανάτωση του γορίλα

31.05.2016 11:57
Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίζεται τη θανάτωση του γορίλα - Media

Έμοιαζε με μία επιβεβλημένη ενέργεια το γεγονός ότι η ασφάλεια του ζωολογικού κήπου στο Σινσινάτι σκότωσαν ένα γορίλα όταν ένα μικρό παιδί έπεσε στο χώρο κράτησής του το περασμένο Σάββατο.

 

Έμοιαζε με μία επιβεβλημένη ενέργεια το γεγονός ότι η ασφάλεια του ζωολογικού κήπου στο Σινσινάτι σκότωσαν ένα γορίλα όταν ένα μικρό παιδί έπεσε στο χώρο κράτησής του το περασμένο Σάββατο.

Όμως πολύ σύντομα οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων  οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τον ζωολογικό κήπο και επιστολές διαμαρτυρίας κατέκλυσαν το διαδίκτυο κατηγορώντας τους γονείς του παιδιού για αμέλεια. Τη Δευτέρα οι αντιδράσεις εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που οδήγησαν το διευθυντή του κήπου να οργανώσει συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για το περιστατικό και να υπερασπιστεί τις ενέργειες των υπαλλήλων ασφαλείας του κήπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο διευθυντής του κήπου, Thane Maynard, απέρριψε την δεύτερη επιλογή που ενδεχομένως θα είχαν ρίχνοντας στο ζώο, το οποίο ανήκει σε είδος υπό εξαφάνιση, ηρεμιστικά βέλη.

Όταν το τετράχρονο αγόρι πλησίασε στα όρια της περιοχής του γορίλα και έπεσε στο χώρο του, ο γορίλας Harambe, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί. «Το παιδί το έσερνε και το κεφάλι του χτυπούσε στο τσιμέντο» είπε ο διευθυντής του κήπου. Αυτή δεν ήταν μία ευγενική χειρονομία, το παιδί ήταν σε κίνδυνο» πρόσθεσε ο διευθυντής.

Το ηρεμιστικό θα χρειαζόταν κρίσιμα λεπτά για να λειτουργήσει, και θα μπορούσε να τον εκνευρίσει βάζοντας το παιδί σε μεγαλύτερο κίνδυνο, πρόσθεσε τονίζοντας ότι το ζώο μπορεί να σπάσει καρύδα με τα χέρια του. Το παιδί ήταν τυχερό είπε ο διευθυντής του κήπου και τόνισε ότι το ζώο είχε χάσει τον προσανατολισμό του από τις φωνές του πλήθους.

Το όνομα του παιδιού και των γονιών του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά η οικογένεια του παιδιού ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το παιδί μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία του.

Στο διαδίκτυο οι γονείς του παιδιού έχουν δεχθεί καυστικά σχόλια για την αδυναμία τους να κρατήσουν το παιδί τους μακριά από μπελάδες.

Πηγή: New York Times

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:28