11/08/2020 03:40:53

Θεσσαλονίκη: Πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους διακινούσε 32χρονος στο διαδίκτυο

Συνελήφθη 52χρονος για παιδική πορνογραφία μετά από έρευνα των γερμανικών αρχών - Media

 

Για εμπλοκή σε πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορείται 32χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας, με συνέπεια να ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, ενώ ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, τα οποία αντιστοιχούσαν στην οικία του 32χρονου Έλληνα.

Κατόπιν, ενημερώθηκε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας διεξήγαγαν χθες έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 32χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα που αυτός κατείχε και διαχειριζόταν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός εξωτερικός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα USB «Flash Drive» και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου (smartphone ), τα οποία αποστέλλονται για εργαστηριακή εξέταση στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.