search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Υπερχρεωμένα παραμένουν τα νοικοκυριά στην Κύπρο

07.07.2016 08:25
Νέο «κούρεμα» δόσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Ποια δικαιούνται «δεύτερη ευκαιρία» - Media

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου τα νοικοκυριά και οι μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις στην Κύπρο εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου τα νοικοκυριά και οι μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις στην Κύπρο εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένα.

Σχετική έκθεση δείχνει ότι το συνολικό χρέος ήταν στο 358,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Ωστόσο, οι δείκτες χρέους των νοικοκυριών και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων παρέμειναν σε σχετικά σταθερά επίπεδα με οριακή πτώση στο 127,7% και 230,4% του ΑΕΠ αντίστοιχα στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015.

Οι τραπεζικές χορηγήσεις προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν στο επίπεδο του 249,9% του ΑΕΠ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015, σε σύγκριση με 258,7% το προηγούμενο έτος.

Όπως σημειώνεται, η ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους των νοικοκυριών και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων συνεχίζει να είναι δυσχερής και αντανακλάται στο υψηλό συνολικό ποσοστό εξυπηρέτησης των δανείων και στο ύψος των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων των τραπεζών, ειδικά των δανείων προς τον ευρύτερο τομέα των ακινήτων, στον οποίο οι τράπεζες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:38