search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Αρμενία: Ενοπλοι κρατούν ομήρους στο αρχηγείο της Αστυνομίας (Video)

17.07.2016 09:04
Αρμενία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του πρωθυπουργού επειδή αποδέχθηκε τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν (Video) - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις των Αρχών και των ενόπλων που κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας της Γερεβάν και κρατούν ομήρους.  

Τα πρώτα στοιχεία που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ είναι συγκεχυμένα. Κάποια από αυτά μεταδίδουν πληροφορίες για έναν αστυνομικό νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με το rt.com γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί κυβερνητικά στρατεύματα και βρίσκεται στο σημείο και ο αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας Vladimir Gasparyan.

Ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας αναφέρει ότι «σήμερα το πρωί, μία ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο αρχηγείο της αστυνομίας και κρατάει ομήρους.

 

Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο αρχηγείο είναι βαριά οπλισμένοι και -σύμφωνα με πληροφορίες- απαιτούν την απελευθέρωση του Γιραΐρ Σεφιλιάν -που κρατείται από τις 20 Ιουνίου κατηγορούμενος για απόπειρα κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων- και αποτελεί εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης.

Δηλώνουν υποταγή στον Σεφιλιάν

«Απαιτούμε την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, δηλώνουμε υποταγή μόνο σε εκείνον. Και ο (πρόεδρος Σερζ) Σαρκισιάν πρέπει να παραιτηθεί», έγραψε στο Facebook ένας από τους δράστες της επίθεσης, ο Βαρουτζάν Αβετισιάν.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι οι όμηροι των δραστών. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ανάμεσα στους ομήρους είναι και ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Valery Osipyan.

Μερίδα του ρωσικού Τύπου κάνει λόγο για προσπάθεια ανατροπής του προέδρου της Αρμενίας από ενόπλους που προσπαθούν να καταλάβουν κρατικά κτίρια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00