search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:18
MENU CLOSE

Αναβαθμίστε άμεσα το iPhone σας – Σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας

22.07.2016 08:42
Αναβαθμίστε άμεσα το iPhone σας - Σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας - Media
 
Σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο μπορεί να μετατρέψει το iPhone, αλλά και υπολογιστές της Apple σε εύκολη λεία για χάκερς διαπιστώθηκε από ερευνητή της Cisco και η εταιρεία καλεί τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους άμεσα στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού (iOS 9.3.3 για φορητές συσκευές και MacOS 10.11.6 για υπολογιστές) προκειμένου να προστατευθούν από κυβερνοεπιθέσεις.
 
Σύμφωνα με τον Independent, το κενό ασφαλείας επιτρέπει στους χάκερς με ένα και μόνο μήνυμα iMessage να «κάνουν κατάληψη» στο κινητό, είτε «τρέχοντας» κακόβουλο λογισμικό είτε κλέβοντας κωδικούς ασφαλείας. Η Apple συνιστά την άμεση αναβάθμιση του λειτουργικού των συσκευών στην τελευταία έκδοση, η οποία «κλείνει» το κενό ασφαλείας, ενώ ως προσωρινό μέτρο προφύλαξης προτείνεται η απενεργοποίηση του iMessage και η απαγόρευση αποστολής και λήψης μηνυμάτων MMS.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:17