search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Η.Π.Α: Καταδίκασαν Μεξικανή για την δολοφονία του βιαστή της από…άλλους

25.07.2016 07:45
Η.Π.Α: Καταδίκασαν Μεξικανή για την δολοφονία του βιαστή της από...άλλους  - Media

Η Νόρμα Πατρίσια Εσπεράνσα, μια αναγνωρισμένη ερευνήτρια από το Μεξικό, καταδικάστηκε να εκτίσει 5 χρόνια σε μια φυλακή στις Η.Π.Α., αφού κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία του ανθρώπου που την βίασε πριν 20 χρόνια.

Τον Ιανουάριο αυτού του έτους, η εφημερίδα «El Universal», δημοσιεύοντας την ιστορία «23 sin sol. Acusan de Patricia de matar a su violador» (=23 ώρες χωρίς ήλιο. Κατηγορούν την Πατρίσια ότι σκότωσε τον βιαστή της), έκανε γνωστή στον κόσμο την ζωή της Πατρίσια, μιας ψυχολόγου που δούλευε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Χινέβρα, και την οποία μια μέρα σταμάτησαν οι αρχές σε αεροδρόμιο των Η.Π.Α. με την κατηγορία ότι σκότωσε τον άντρα που την βίασε 20 χρόνια πριν, στα φοιτητικά της χρόνια.

Η Νόρμα Πατρίσια Εσπεράνσα γεννήθηκε το 1974 στο Ταράι του Μεξικού, και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς της όταν ήταν μικρή. Εγκαταστάθηκαν στην κομητεία Όραντζ, κοντά στο Λος Άντζελες.

Χρόνια μετά, η κοπέλα από το Μεξικό, έμπαινε στο πανεπιστήμιο. Το 1995 ήταν το έτος που ένας άντρας με το όνομα Γκονσάλο Ραμίρες την κακοποίησε σεξουαλικά στο πανεπιστημιακό της δωμάτιο.

Πριν περισσότερα χρόνια το είχε κάνει και ο πατέρας της: από τότε που ήταν 5 χρονών την κακοποιούσε και αυτός.

Μήνες μετά, ένας πρώην της Πατρίσια με το όνομα Τζιάνι Βαν, μαζί με άλλους τρεις άντρες χτύπησαν τον βιαστή της, Γκονσάλο Ραμίρες, μέχρι θανάτου. Η Πατρίσια δεν ανέφερε ποτέ για τον φόνο και προσπάθησε να συνεχίσει την ζωή της. Αυτό ήταν το έγκλημά της σύμφωνα με το δικαστήριο της κομητείας Όραντζ.

Στις 17 Οκτωβρίου η Πατρίσια ταξίδευε από την Χινέβρα σε ένα συνέδριο στις Η.Π.Α., και εκεί την σταμάτησαν οι αρχές με την κατηγορία της δολοφονίας. Από τότε ζει σε ένα κελί διαστάσεων 3,65 επί 2,74 μέτρων και τις επιτρέπετε να βλέπει τον ήλιο για μια ώρα την ημέρα.

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι ζήτησαν από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, να μειώσει την ποινή της, ενώ σύμφωνα με τον σύζυγο της, Jorge Mancillas, και ακτιβιστικές ομάδες, η ρατσιστική αντιμετώπιση από την μεριά του εισαγγελέα της κομητείας και oi πιθανές άθλιες συνθήκες της φυλακής, την υποχρέωσαν να μην προσπαθήσει να νικήσει μια δίκη που θα μπορούσε να την αφήσει στην φυλακή για πάντα. Η δικηγόροι της επιβεβαίωναν πως δεν υπάρχουν αποδείξεις εναντίων της. Η Πατρίσια λέει πως αν δεν είχε την κόρη της θα έπαιρνε το ρίσκο να «παλέψει την υπόθεση» της. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, αλλά και την ίδια, οι άντρες που σκότωσαν τον βιαστή της απειλούσαν πως θα  σκότωναν την ίδια αν μιλούσε κάπου για τον φόνο.

Σήμερα, ο σύζυγός της, και αυτός ερευνητής, προσέχει την μικρή τους κόρη. Παρόλα αυτά πρόσφατα διαγνώστηκε ότι έχει καρκίνο του προστάτη και φέτος οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έχει κάνει μετάσταση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:50