search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Ο Ντόναλντ, η Χίλαρι και στη μέση… η Ρωσία

27.07.2016 18:18
Το αστρονομικό ποσό της διαφημιστικής καμπάνιας της Κλίντον - Πόσα ξόδεψε ο Τραμπ; - Media
 
Χρώμα… Ρωσίας αποκτά η προεκλογική περίοδος για την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον να κατηγορεί τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ ότι ενθαρρύνει το Κρεμλίνο να την κατασκοπεύει και τον Τραμπ να… ζητά από τους Ρώσους να αποκαλύψουν κι άλλα e-mail της Κλίντον.
 
Συγκεκριμένα, η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τραμπ, με σύμβουλο της Δημοκρατικής υποψήφιας να τονίζει ότι «είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος μεγάλου κόμματος για την προεδρία ενθαρρύνει ενεργά μια ξένη δύναμη να κατασκοπεύει την πολιτική του αντίπαλο», λέγοντας ότι πρόκειται για μια «υπόθεση εθνικής ασφαλείας».
 
Σημειώνεται ότι νωρίτερα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από τη δημοσιοποίηση e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Ο Τραμπ απηύθυνε νωρίτερα σήμερα έκκληση στη Ρωσία να ανακαλύψει και να δημοσιοποιήσει τα χιλιάδες μηνύματα που όπως είπε η Κλίντον δεν έδωσε στους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους που ερευνούσαν τη χρήση ενός ιδιωτικού διακομιστή από πλευράς της όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Ρωσία, εάν ακούς, ελπίζω ότι θα μπορέσεις να βρεις τα 30.000 email που λείπουν», είπε ο Τραμπ ενώπιον δημοσιογράφων.
 
Νωρίτερα, εξάλλου, ο Τραμπ απέρριψε τις υπόνοιες ότι η Ρωσία ήταν πίσω από την κλοπή και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων email υψηλόβαθμων στελεχών των Δημοκρατικών ακριβώς πριν από το συνέδριο του κόμματος από τον ιστότοπο WikiLeaks. «Είναι τόσο απίθανο, είναι τόσο γελοίο», ανέφερε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι η Κίνα ή κάποιο άλλο μέρος θα μπορούσε κάλλιστα να ενέχεται στην υπόθεση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24