search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:41
MENU CLOSE

Συρία: 3.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Τζαραμπλούς λόγων των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων

24.08.2016 12:17
Συρία: 3.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Τζαραμπλούς λόγων των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων - Media

 

Τουλάχιστον 30 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Τζαραμπλούς στη Βόρεια Συρία κατά τη  τη διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με ανακοινώσεις τοπικών κουρδικών αρχών.

Οι πολίτες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς την πρόσφατα απελευθερωθείσα πόλη Μανμπίτζ, σύμφωνα με μηνύματα που δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμούς της κουρδικής αυτοδιοίκησης σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μια εκστρατεία που έχει στόχο την εκδίωξη των μαχητών από την Τζαραμπλούς, πλήττοντας 81 στόχους σε 294 εξόδους που πραγματοποίησαν προς την πόλη.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι η αποστολή αυτή που ονομάζεται “Ασπίδα του Ευφράτη” έχει στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απ’ αυτή τη συριακή μεθοριακή πόλη, ενώ οι κουρδικές πολιτοφυλακές και η Δαμασκός καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι συνιστά εισβολή στο έδαφός τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:41