03/06/2020 18:48:07

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τις διαδικασίες της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες - Μεγάλη ένταση πριν την έναρξη (Photos)

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τις διαδικασίες της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες - Μεγάλη ένταση πριν την έναρξη (Photos) - Media

 

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η προσομοίωση της δημοπρασίας, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, για τις τέσσερις γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, στην κεντρική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με φωνές και αντεγκλίσεις ορισμένοι εκπρόσωποι των υποψήφιων καναλιών δεν άφησαν τη διαδικασία να διεξαχθεί, προκαλώντας ένταση στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής, αλλά και σε άλλους υποψηφίους, με σκοπό την αναβολή του διαγωνισμού. Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι έφτασαν στο σημείο να χτυπούν τα έδρανα με τα χέρια τους και να φωνάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των υποψήφιων καναλιών αντέδρασαν αμφισβητώντας την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας και τις διεθνείς πιστοποιήσεις του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τελικά, χρειάστηκε η εμφάνιση ενός εισαγγελέα στην αίθουσα και η διακριτική παρουσία της αστυνομίας έξω από το κτίριο για να ηρεμήσουν τα... πνεύματα και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τα μέλη της Επιτροπής διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν οι πιστοποιήσεις της Singular Logic για την ασφάλεια, την ποιότητα και το περιβάλλον στο σύστημα διαχείρισης του διαγωνισμού.

Δείτε τα πιστοποιητικά της Singular Logic στο τέλος του κειμένου.

Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Οι εκπρόσωποι της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε.

Οι εκπρόσωποι της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη

Το κτίριο θα φυλάσσεται μέχρι την Τρίτη για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Η αίθουσα που θα γίνει η δημοπρασία στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Τα πρόσωπα πίσω από τη δημοπρασία

Η Ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής του διαγωνισμού θα επιβλέπει τη διαδικασία σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας.  Τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών είναι καταρτισμένα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. 

Η προεδρία της Ειδικής Επιτροπής Διεξαγωγής έχει ανατεθεί στον καθηγητή πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Χρήστο Δουληγέρη, ο οποίος είναι ειδικός στα θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα βρίσκεται ο προϊστάμενος του τμήματος Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Φάνης Αναγνωστόπουλος. 

Τα μέλη της επιτροπής αποτελούνται από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αναφορών των ΕΛΤΑ Χάρη Μαρεντάκη και τον προϊστάμενο του τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Γιώργο Κολυβά. Ακολουθούν ο δικηγόρος και ειδικός επιστήμονας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Νίκος Αγγελής και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης Γιάννης Πάγγος. 

Η πενταμελής Ειδική Επιτροπή

Διαβάστε εδώ τις αντιδράσεις των κομμάτων και τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Οι τρεις πιστοποιήσεις της Singular Logic για τον διαγωνισμό

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.