search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:19
MENU CLOSE

«Απόβαση» πρακτόρων της Europol σε ελληνικά νησιά – Ψάχνουν τζιχαντιστές

27.08.2016 14:11
Το Ισλαμικό Κράτος εισήλθε εκ νέου στην Παλμύρα - Media

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ, απόβαση στα ελληνικά νησιά θα κάνουν το επόμενο διάστημα  200 περίπου αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προκειμένου να ελέγχουν τις μεταναστευτικές ροές για τυχόν ύπαρξη τζιχαντιστών.

«Οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα επιχειρούν παράλληλα με την ελληνική ακτοφυλακή και θα χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για τον εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών» τονίζει σε συνέντευξή του, στην βρετανική εφημερίδα «Evening Standard».

Η απόφαση της Europol λήφθηκε εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, με τον Γουέινραϊτ να  αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης παρόμοιων δυνάμεων και στην Ιταλία.

«Θα υπάρξει μία δεύτερη γραμμή άμυνας, καθώς ελπίζουμε να αναπτυχθούν ορισμένες δυνάμεις εντός των κέντρων, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φιλοξενούνται» προσθέτει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43