search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Λοβέρδος: Γιατί δεν καλείτε όλους τους μιντιάρχες στην εξεταστική της Βουλής;

01.09.2016 19:05
Λοβέρδος: Γιατί δεν καλείτε όλους τους μιντιάρχες στην εξεταστική της Βουλής; - Media

 

Για μετατροπή της εξεταστικής επιτροπής σε σκηνικό πολιτικού show έκανε λόγο ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ζήτησε, μάλιστα, από το προεδρείο την αναθεώρηση του καταλόγου μαρτύρων προκειμένου να εξετάζονται πρόσωπα που έχουν να συνεισφέρουν στην έρευνα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αμέσως μετά το τέλος της εξέτασης του εκδότη της εφημερίδας «Καθημερνή» Θέμη Αλαφούζου υποστήριξε: “Η σημερινή συνεδρίαση δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία για τη δουλειά μας που επιβάλλουν να δούμε και την οικονομία του χρόνου μας. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει”.

Και πρόσθεσε: «Γιατί έγινε η σημερινή συνεδρίαση; Τι προσέθεσε στην εμπειρία και τις γνώσεις μας; Θα μπορούσαμε να το διακωμωδούμε το θέμα αυτό, συνάδελφοι, στις παρυφές της συνεδρίασης της Επιτροπής. Κύριε Πρόεδρε, κοιτάξτε λιγάκι και τους επόμενους. Να μην χάσουμε συνεδριάσεις τζάμπα και βερεσέ. Σωστά είπατε, αφού ο κ. Κουρτάκης τελικά προσεκλήθη –εγώ είχα πει να μην προσκληθεί-, να προκληθεί κι άλλος ή και τρίτος, να ξεμπερδεύουμε. Δεν μπορεί να τρώμε 7,5 ώρες με έναν άνθρωπο».

Επιπροσθέτως, ο κ. Λοβέρδος με αφορμή την τακτική που ακολουθούν ορισμένα μέλη της επιτροπής σε συγκεκριμένους μάρτυρες έθεσε και θέμα ορθής κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς. «… φτάσαμε στους τραμπουκισμούς. Πολλές φορές, κύριε Πρόεδρε, κακώς συνεχίζονται οι συνεδριάσεις. Φτάσαμε στα βαριά λόγια, στο σόου μέσω ξύλου ή της απειλής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: Με την Ολομέλεια έχει να κάνει, όχι με εδώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Με συγχωρείτε, εδώ γίνεται σόου επανειλημμένα. Και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται είναι αναντίστοιχες με το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Λέω, λέω, λέω και καταλήγω σε μια ερώτηση η οποία δεν είναι και τίποτα ή δεν σηκώνει το βάρος της προηγούμενης λεκτικής μου συμπεριφοράς. Εκεί, όμως, εσείς πρέπει να βάζετε μια τάξη…».

 Νωρίτερα, ο κ. Αλαφούζος υπογράμμισε ότι ο δανεισμός του ομίλου είναι 45 εκατ. ευρώ και άλλα 47 εκατ. ευρώ στην θυγατρική «Αργοναύτης» που έχουν προέλθει από τράπεζα του εξωτερικού. Ο ίδιος σημείωσε ότι η εταιρεία δεν είχε, ούτε αντιμετωπίζει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ενώ πρόσθεσε πως «Η Καθημερινή Α.Ε. (μητρική) βγάζει τα κέρδη κι όταν χρειάζεται υποστηρίζει τις θυγατρικές (Καθημερινές Εκδόσεις, Αργοναυτική κλπ)  και θα το κάνουμε όσο χρειάζεται». Υπογράμμισε τέλος ότι η επιχείρηση δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) ούτε προς τους εργαζόμενούς της. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:34